2016-07-07 00:47:27
Φωτογραφία για Λασίθι: Καταγγελία για ρουσφετολογική μετάταξη
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus.com

Το κοινό αίσθημα περί δικαίου προκαλούν οι μετατάξεις προσωπικού στο Δημόσιο, συχνά χωρίς να συνδέονται με αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια.

Μία τέτοια περίπτωση καταγγέλλεται πως είναι η πρόσφατη μετάταξη νοσηλεύτριας από το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου προς το Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης με αρ.πρωτ. 46638/23-6-16. Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα, η απόφαση ελήφθη παρά την αρνητική σχετική εισήγηση από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο.

«Η μετακίνηση προφανώς αποτελεί ρουσφέτι του Υπουργείου Υγείας αφού υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες αιτήσεις εργαζομένων του Νοσοκομείου μας με περισσότερα χρόνια υπηρεσίας και περισσότερα κοινωνικά κριτήρια, που όμως δεν έχουν γίνει δεκτές» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται ανάλογη καταγγελία στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου. Μάλιστα, ο πρώην ΔΥΠΕάρχης Κρήτης, Ν. Ηγουμενίδης, με αφορμή και τις αναφορές των εργαζομένων στο χώρο, είχε υποσχεθεί πριν από ένα χρόνο παρουσία του Ανδρέα Ξανθού, ότι θα ανακληθούν όλες οι μετακινήσεις προσωπικού από το Λασίθι σε άλλα Νοσοκομεία.


«Ως Σύλλογος έχουμε προτείνει στους παράγοντες του Υπουργείου Υγείας να δημιουργηθεί ένα διαφανές σύστημα μετατάξεων προσωπικού με αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια και συνδεδεμένο με τις προσλήψεις, έτσι ώστε να λάβει τέλος το απαράδεκτο και ρουσφετολογικό καθεστώς των μετατάξεων και των τρίμηνων μετακινήσεων» επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων. «Δυστυχώς η πρόταση μας δεν εισακούστηκε με αποτέλεσμα να συνεχίζονται αυτά τα προκλητικά φαινόμενα που αποδυναμώνουν τα Νοσοκομεία, και τα οποία σε συνδυασμό με την έλλειψη προσλήψεων που επιβάλει η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, οδηγούν το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου σε συνεχή συρρίκνωση» συμπληρώνει.

«Είναι προφανές ότι το ήθος της σημερινή ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ουδόλως διαφέρει από την ηθική των προηγούμενων ηγεσιών του Υπουργείου» καταλήγει και καλεί την τοπική κοινωνία να το αντιληφθεί και να αντιδράσει αναλόγως προτού η κατάσταση θα φτάσει στο απροχώρητο.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ