2016-07-15 00:40:12
Φωτογραφία για Όσο ψάχνουν, τόσο βρίσκουν ελλείμματα στα ταμεία του δήμου Ιωαννιτών
Νέα ελλείμματα από τα ταμεία του δήμου Ιωαννιτών αναδεικνύει ο έλεγχος που βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς, ωστόσο, να μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί το ακριβές ύψος του ποσού και ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκαν.

Ο δήμος Ιωαννιτών, με χθεσινή του ανακοίνωση, ουσιαστικά επιβεβαιώνει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας epiruspost.gr, που -με αφορμή μια πράξη που δημοσιεύεται στο «Διαύγεια» και αφορά στην «ανάθεση υπηρεσιών γραφολογικού ελέγχου»- κάνει λόγο για πρόβλημα που προέκυψε με τρία εντάλματα της ΔΕΥΑΙ κατά τον έλεγχο στο πλαίσιο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την διαχείριση των οικονομικών την τριετία 2009-2011.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα εντάλματα, ύψους 500.000 περίπου, εκδόθηκαν στις 8 Απριλίου 2009 επ’ ονόματι της ΔΕΥΑΙ για την προμήθεια νερού από το πρώτο δίμηνο του 2004 μέχρι το έκτο δίμηνο του 2008.

Στην απόδειξη πληρωμής των ενταλμάτων αυτών αναγράφεται «λογιστική τακτοποίηση» και φέρουν τρεις υπογραφές των τότε υπευθύνων την Οικονομικής και της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Ιωαννιτών, όμως ουδείς αναγνωρίζει την υπογραφή του και αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη.


Έτσι αποφασίστηκε η διενέργεια γραφολογικού ελέγχου και ήδη ορίστηκε γραφολόγος, προκειμένου να αποφανθεί για το γνήσιο των υπογραφών.

Την ανάθεση διενέργειας γραφολογικού ελέγχου σε υπογραφές που φέρουν παραστατικά που εκδόθηκαν το 2009, επιβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ιωαννιτών, διευκρινίζοντας ότι «η σημερινή δημοτική αρχή προβαίνει σε όλες τις ενέργειες ώστε να διερευνηθεί σε βάθος κάθε στοιχείο που ανέδειξε ο έλεγχος, χωρίς να επιδιώκει κάθε φορά να δίδει δημοσιότητα σε όλα τα βήματα αυτής της διαδικασίας, την οποία είναι αποφασισμένη να την προχωρήσει μέχρι τέλους εξαντλώντας όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση της».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι είναι γνωστό πως τον Νοέμβριο του 2013 ο τότε Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας, εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο (εισήγηση που έκανε αποδεκτή το σώμα) την επέκταση του ελέγχου των οικονομικών του Δήμου Ιωαννιτών στην τριετία 2009-2011.

«Πολιτική βούληση τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ήταν άπλετο φως παντού. Διερεύνηση και έλεγχος σε βάθος χρόνου, καθώς τα συστημικά σφάλματα στη λειτουργία της Οικονομικής Υπηρεσίας κατά το παρελθόν, ήταν αυτά που επέτρεψαν να δημιουργηθούν … «κερκόπορτες».

Επίσης, θωράκιση της Οικονομικής Υπηρεσίας με νέα οργάνωση και εισαγωγή σύγχρονων συστημάτων ελέγχου, γεγονός που επετεύχθη ταχύτατα», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ