2016-07-18 08:52:30
Φωτογραφία για Συνάντηση της ΕΣΠΕΘ με τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Λάρισας Κόκκαλη Βασίλειο
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ) στα πλαίσια της συνεργασίας και των επαφών, με εκπροσώπους και φορείς, το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016, πραγματοποίησε στη Λάρισα συνάντηση με τον Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ) Κο Κόκκαλη Βασίλειο. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Θ Στέφανος Κουκουράβας και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Τόπας Θεόδωρος.

Κατά τη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν, διάφορα θέματα και τέθηκαν ορισμένα θεμελιώδη ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των Ε.Δ, όπως η συλλογική έκφραση των εν ενεργεία στρατιωτικών με τη Θεσμοθέτηση των Ενώσεων – Συνδέσμων, καθώς επίσης συζητήθηκαν τα παρακάτω:

1.      Ασφαλιστικό  – Βαθμολογικό – Συνταξιοδοτικό – Μισθολογικό.

2.      Μεταθέσεις (Καθιέρωση ανωτάτου ορίου (5) στο αριθμό και μετά τη παρέλευση 25 ετών τα στελέχη να τοποθετούνται πλησίον του τόπου συμφερόντων).

3.      Εισφορές μάχιμης πενταετίας, με τη μη καταβολή εισφορών ή πληρωμή αντίστοιχη με αυτή των Σ.Α.

4.      Θεσμοθέτηση επιδόματος υπερωριακής απασχόλησης καθόσον τα στελέχη δεν εργάζονται 40 ώρες την εβδομάδα αλλά πέραν αυτών, λόγω των υπηρεσιακών αναγκών και ασκήσεων που προβλέπονται, σύμφωνα με το πρόγραμμα ωρών και εκπαιδεύσεως.

5.      Συνταξιοδότηση τρίτεκνων και πολύτεκνων στελεχών που κατετάγησαν το 1993 και θεμελιώνουν 20ετια το 2013, αλλά ως νέοι ασφαλισμένοι το ΓΛΚ δεν τους παρέχει το δικαίωμα συνταξιοδότησης με ποινή 5 ετών.

Ο Κος Κόκκαλης μας διαβεβαίωσε ότι τα αιτήματα μας είναι σε λογική βάση και ο Πρόεδρος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Κο Βουλευτή για τη θετική του στήριξη, σε ότι αφορά τη θεσμοθέτηση των Ενώσεων Στρατιωτικών, υπογράφοντας την τροπολογία που κατατέθηκε στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο Πρόεδρος επεσήμανε επίσης ότι η Πολιτεία είναι αυτή που δεν τηρεί τις υποσχέσεις απέναντι στους στρατιωτικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργείτε μία διαρκής σύγχυση, σε συνδυασμό πάντα με τα προβλήματα που ταλανίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος επέδωσε στο Βουλευτή, υπόμνημα με τις προτάσεις  της Ε.Σ.ΠΕ.Θ.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ