2016-07-19 05:48:10
Φωτογραφία για Το Ιν. Κύπρου διεκδικεί ηγετική θέση στον τομέα της ηλιακής θερμικής τεχνολογίας
Το Ινστιτούτο Κύπρου μπορεί να διεκδικεί πλέον μια ηγετική θέση στον τομέα της ηλιακής θερμικής τεχνολογίας σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθυντής του Προγράμματος Ενέργειας του Ινστιτούτου Κύπρου Καθηγητής Κώστας Παπανικόλας.

Η δήλωση αυτή έγινε με αφορμή την επικύρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Κύπρου του διορισμού του Δρος Manuel Blanco ως προέδρου του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Χρηματοδότησης ERA-Chair για έρευνα στον τομέα της ηλιακής θερμικής ενέργειας.

Ο Δρ. Manuel Blanco μετά το διορισμό του εντάσσεται στο Κέντρο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων (EEWRC) του Ινστιτούτου Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου, ο Καθ. Manuel Blanco διαθέτει τριάντα χρόνια εμπειρίας ως ερευνητής και μηχανικός στον τομέα ηλιακής ενέργειας και έχει συμβάλει διεθνώς στην πρόοδο τεχνολογιών συγκέντρωσης ηλιακής θερμικής ενέργειας.


Ο Πρόεδρος και Διευθυντής του προγράμματος Ενέργειας του Ινστιτούτου Κύπρου, Καθ. Κώστας Ν. Παπανικόλας, δήλωσε ότι η ικανότητα του ΙΚυ να προσελκύει παγκοσμίως αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες της εμβέλειας του Δρος Manuel Blanco, είναι μια ακόμη επιβεβαίωση του διεθνούς κύρους του Ινστιτούτου και μια εξαιρετική ένδειξη του μελλοντικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει ως κέντρο αριστείας.

Σχολιάζοντας το διορισμό του, ο Καθ. Manuel Blanco επεσήμανε: «Αφού είχα τη χαρά και την τιμή να διευθύνω το μεγαλύτερο ερευνητικό πρόγραμμα ηλιακής θερμικής ενέργειας στην Αυστραλία για τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με ιδιαίτερη συγκίνηση επιστρέφω στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως Πρόεδρος του ERA Chair, για να συμβάλω στην εδραίωση του Ινστιτούτου Κύπρου ως κέντρο αναφοράς σε τεχνολογίες ηλιακής θερμικής ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής`.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ