2016-07-19 18:33:09
Φωτογραφία για Κύπρος- Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Πόλη Χρυσοχούς και Πάφο για την υγεία
Τα ολοένα και εντεινόμενα προβλήματα του νοσοκομείου Πόλης, που κοντεύουν να προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη στο διαμέρισμα Χρυσοχούς ωθούν τον υπουργό Υγείας να σπεύσει στην ακριτική περιοχή για να επιληφθεί προσωπικά των ζητημάτων αυτών.

Η επίσκεψη Παμπορίδη στο τοπικό νοσοκομείο οριστικοποιήθηκε για την προσεχή Δευτέρα, στις 9:00πμ, κατά τη διάρκεια χθεσινής επικοινωνίας του υπουργού με τον δήμαρχο Πόλης.

Και όλα αυτά, ενώ σήμερα έχει εξαγγελθεί η πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας κατοίκων και φορέων της περιοχής έξω από το νοσοκομείο Πόλης, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τα συσσωρευμένα προβλήματα και τη δυσλειτουργία του τομέα της δημόσιας υγείας στο διαμέρισμα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 09:00.

Μιλώντας στο philenews ο Άγγελος Οδυσσέως επιβεβαίωσε την εξέλιξη αυτή, επισημαίνοντας ότι παρά τις έντονες προσπάθειες και τις πρακτικές ενέργειες που δρομολόγησε κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στην Πόλη η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετές για να επιλυθούν τα πιεστικά προβλήματα.


«Ο υπουργός Υγείας αποφάσισε να έρθει την ερχόμενη Δευτέρα στον Δήμο μας για να δει ο ίδιος από κοντά την κατάσταση και να δώσει επιτόπου λύσεις διότι η κατάσταση είναι οριακή», επεσήμανε.

«Μετά την συνεννόηση με τον κ. Παμπορίδη είναι αισιόδοξος ότι θα καταλήξουμε σε θετικά βήματα, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν λύσεις. Το πρόβλημα του νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς είναι ιδιαίτερα πιεστικό πλέον».

Ήδη, επεσήμανε ο δήμαρχος Πόλης, δρομολογείται με αποφάσεις του Υπουργείου η τοποθέτηση καρδιολόγου από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ προωθείται άμεσα η πρόσληψη ειδικού παθολόγου για τους θαλάμους εσωτερικών ασθενών.

«Μέχρι την πρόσληψη αυτή», είπε, «το Υπουργείο Υγείας δρομολογεί την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να λειτουργούν κανονικά οι θάλαμοι αυτοί».

Τα προβλήματα στο χώρο της υγείας προκαλούν επιπλέον σήμερα και κινητοποίηση στην πόλη της Πάφου. Νεφροπαθείς της επαρχίας προανήγγειλαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο Πάφου, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις που αναγκάζουν όπως τονίζουν νεφροπαθείς να νοσηλεύονται σε παθολογικό θάλαμο, για τις ελλείψεις στο Τμήμα Αιμοκάθαρσης, αλλά και για την απουσία δεύτερου νεφρολόγου στο νοσοκομείο Πάφου
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ