2016-07-22 16:48:43
Φωτογραφία για Βενιζέλος: «Ο Τσίπρας ψήφισε την απλή αναλογική επειδή κατάλαβε ότι χάνει»
«Ο πρωθυπουργός προχώρησε στην ψήφιση της απλής αναλογικής επειδή κατάλαβε ότι χάνει, προσπάθησε να μετατρέψει την ήττα του σε μαγκιά» σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με τον εκλογικό νόμο που ψηφίστηκε χθες.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ αντιτάχθηκε στον καιροσκοπισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τόνισε: «Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών και προοδευτικών δυνάμεων, πράγμα που σημαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα».

Για την επόμενη μέρα, σημείωσε ότι όποιος θέλει να αφήσει τον εαυτό του απέξω αναλαμβάνει και την ευθύνη και μίλησε για την ανάγκη επικαιροποίησης της θέσης του ΠΑΣΟΚ. Γιατί, όπως είπε, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν σε συνθήκες τραγικές για την οικονομία.

Ο ίδιος, τόνισε ότι δεν χαρίζει στη ΝΔ το κεκτημένο της χώρας το φθινόπωρο του 2014 και πρόσθεσε: «Η μεγάλη προσαρμογή της χώρας είχε γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και η Νέα Δημοκρατία προσχώρησε στη στρατηγική μας κάνοντας πολύ περισσότερα βήματα προς εμάς, απ’ ό,τι κάναμε εμείς προς τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας.  Εμείς δεν δεχθήκαμε καμία στρατηγική θέση της Νέας Δημοκρατίας.  Η Νέα Δημοκρατία από αντιμνημονιακή έγινε μνημονιακή και ήρθε στη στρατηγική μας».


Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «κυνική και προσβλητική για τη δημοκρατία» τη στάση του πρωθυπουργού. Αναφερόμενος, εξάλλου, στη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ απάντησε στη Φώφη Γεννηματά λέγοντας πως δεν μπορεί να έχει ενοχική συμπεριφορά στο θέμα των συνεργασιών.

Στον απόηχο των εξελίξεων στην Τουρκία, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι το καθεστώς Ερντογάν απέχει πολύ από το δυτικό κράτος δικαίου και περιέγραψε τον διχασμό της τουρκικής κοινωνίας, από τη μία σε οπαδούς του Ερντογάν και από την άλλη σε Κούρδους και κεμαλικούς.

Επίσης, υπογράμμισε πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για το προσφυγικό και να αποφευχθούν περιττές εντάσεις, τόσο στα ανατολικά σύνορά μας, όσο και στην Κύπρο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ