2016-07-27 13:47:07
Φωτογραφία για H Aμερικάνικη Vizio εξαγοράζεται από την Κινέζικη LeEco
Η κατασκευάστρια εταιρία από την Κίνα, LeEco, αγοράζει την Αμερικάνικη Vizio έναντι του ποσού των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία για εξαγορά ανακοινώθηκέ νωρίς το πρωί στο Los Angeles, και επέτρεψε στην κινέζικη LeEco την απευθείας πρόσβαση στην Αμερικάνικη αγορά τηλεοράσεων, και όχι μόνο.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Vizio θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν ανεξάρτητη εταιρία με τους ήδη υπαλλήλους και στελέχη στην Καλιφόρνια, πλην τον ιδρυτή της, William Wang, που αποχωρεί. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί αντικαταστάτης, αλλά ο Wang θα γίνει πρόεδρος της Inscape, μία θυγατρική της Vizio. Μετά και την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η LeEco θα διαθέτει το 49% και τον Wang το 51% της Vizio. Η ολοκλήρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Κατά την ανακοίνωση της εξαγοράς νωρίς το πρωί, ο πρώην CEO, αλλά και “πατέρας” της Vizio, William Wang, αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της Εταιρίας του, αλλά και στα ανάμικτα συναισθήματα του.


“Έχω ανάμικτα συναισθήματα και δεν είμαι καθόλου πρόθυμος να φύγω, αλλά σαν CEO και ιδιοκτήτης της Vizio, γνωρίζω ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση. Έτσι τιμούμε τους σκληρά εργαζόμενους μας, αλλά και τους πιστούς μετόχους μας” Συμπλήρωσε ο Wang.

Η Αμερικάνικη αγορά μπορεί να μην γνωρίζει πολύ καλά την LeEco, αλλά η εταιρία έχει προσφέρει αρκετά στα τεχνολογικά δρώμενα. Μην ξεχνάμε ότι όπως αναφέραμε σε σχετικό άρθρο μας, η LeEco ήταν ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο που αφαίρεσε το 3.5″ Jack ακουστικών σε smartphone. Επιπροσθέτως στην Κίνα που έχει έδρα, έχει κυκλοφορήσει ποδήλατα με ενσωματωμένο android, αλλά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Από την άλλη μεριά η Vizio αποτελεί ένα κλασικό Αμερικάνικο success story. Από το 2012 κατασκευάζει επιτυχώς τηλεοράσεις, αλλά και desktop υπολογιστές. Την προηγούμενη χρονία όμως, σπιλώθηκε η φήμη της, καθώς αποκαλύφθηκε ότι οι smart τηλεοράσεις της, είχαν ενσωματωμένο software που σύλλεγε δεδομένα με τις συνήθειες του χρήστη και τα πουλούσε σε διαφημιστικές εταιρίες.

Η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την LeEco, καθώς μπορεί από την πρώτη ημέρα κιόλας αποκτά άμεση πρόσβαση σε όλο το Αμερικάνικο, αγοραστικό κοινό.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ