2016-07-29 11:18:54
Φωτογραφία για Σχέσεις: Υπάρχει και κάτι χειρότερο από την απιστία...
Ο καθηγητής ψυχολογίας David Frederick του πανεπιστημίου Chapman στην Καλιφόρνια, διεξήγαγε έρευνα για να δει εάν υπάρχει κάτι πιο σκληρό και επίπονο σε μία σχέση από την απιστία. Το βασικό ερώτημα ήταν εάν είναι περισσότερο ενοχλητική η πραγματική απιστία ή η συναισθηματική απιστία που δεν συνοδεύεται από σεξουαλικές σχέσεις.

Η ερώτηση τέθηκε σε σχεδόν 60.000 άτομα και το αποτέλεσμα έδειξε ότι το 65% των ερωτηθέντων θεωρούν την συναισθηματική απιστία χειρότερη από την σεξουαλική απιστία. Από την έρευνα προκύπτει ότι οι άνδρες αντιδρούν πολύ πιο έντονα στην σεξουαλική απιστία, το 54% των ανδρών δήλωσε ότι θα τους ενοχλούσε περισσότερο η σεξουαλική απιστία.

Η διαφορά ανάμεσα στην αντίδραση των ανδρών ερμηνεύεται από την θεωρία της εξέλιξης σύμφωνα με τους επιστήμονες. Η πιθανή εξήγηση είναι ότι οι άνδρες σε αντίθεση με τις γυναίκες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να επενδύσουν εν αγνοία τους σε ένα διάδοχο που δεν φέρει τα δικά τους γονίδια. Με άλλα λόγια οι άνδρες αναζητούν την διασφάλιση της πατρότητας, αν και ο σύγχρονος επιστημονικός διάλογος δείχνει να  αμφισβητεί την εμπλοκή του παράγοντα «φύλο» στις έρευνες για τη μονογαμία
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ