2016-07-29 18:29:07
Φωτογραφία για Διολισθαίνουν οι τιμές του πετρελαίου κοντά στα χαμηλά επίπεδα 3μηνου
Οι τιμές του μαύρου χρυσού υποχωρούσαν το πρωί της Πέμπτης, ευρισκόμενες στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, καθώς οι ανησυχίες για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας ήλθαν να προστεθούν στην υπερπροσφορά πετρελαίου.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου στο μπρέντ παράδοσης Οκτωβρίου ήταν 0,49% χαμηλότερα στα 43,02 δολάρια το βαρέλι και το συμβόλαιο του αργού παράδοσης Σεπτεμβρίου 0,63% χαμηλότερα στα 40,88 δολάρια στις 9:47 π.μ. ώρα Ελλάδος.

Ο αμερικανικός οίκος Goldman Sachs ανέφερε σε έκθεσή του ότι τα θεμελιώδη δεδομένα της αγοράς πετρελαίου είναι εύθραυστα με κάποιους παράγοντες να αντισταθμίζουν άλλους, αφήνοντας το δολάριο ως τον βασικό καταλύτη για την διαμόρφωση των τιμών.

Η Goldman Sachs προβλέπει ότι οι τιμές θα παραμείνουν στο εύρος των 45 με 50 δολάρια μέχρι τα μέσα του 2017. Ομως, βραχυπρόθεσμα, ο κίνδυνος είναι προς την κατεύθυνση της αποδυνάμωσης των τιμών. Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του πετρελαίου είχε ξεπεράσει τα 100 δολάρια το βαρέλι το καλοκαίρι του 2014.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ