2016-07-30 13:35:09
Φωτογραφία για Η έα πατέντα της Disney που αποκαλύπτει το μυστικό της
Η Disney μόλις καταχώρησε μία νέα πατέντα που μπορεί να μετατρέψει το θεματικό πάρκο της από το “πιο χαρούμενο μέρος του κόσμου” στο “πιο περίεργο μέρος του κόσμου”

Σε μία προσπάθεια της Disney να βελτιώσει την εμπειρία του πάρκου της, με την νέα της πατέντα αποκαλύπτει το σχέδιο της να παρακολουθεί τις κινήσεις των πελατών της από τα παπούτσια τους.

Η βασική ιδέα είναι ότι κατά της είσοδο μας, μία κρυφή κάμερα θα τραβάει φωτογραφία τα παπούτσια μας και θα συλλέγει, ρωτώντας μας, πληροφορίες για εμάς, όπως το όνομα μας, τον αγαπημένο μας ήρωα ή φαγητό, την εθνικότητα μας κτλ.

Από εδώ ξεκινά το ανατριχιαστικό κομμάτι, καθώς μέσω κρυφών καμερών σε όλο το πάρκο, το σύστημα θα μπορεί να ξέρει ακριβώς το που βρισκόμαστε, ποια θέματα επισκεφτήκαμε και πόση ώρα κάτσαμε σε αυτά και γενικά όλες μας τις κινήσεις.

Στην πατέντα της η Disney φαίνεται ότι προτιμά την αναγνώριση των παπουτσιών μας, από αυτή του προσώπου γιατί πιστεύει ότι η διαφοροποίηση των σχημάτων, χρωμάτων και μεγεθών είναι πιο έντονη από αυτή των χαρακτηριστικών του προσώπου.


“Τα στυλ των παπουτσιών ποικίλλουν σε εμφάνιση και χρώμα, βοηθώντας μας να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες κάποιου λάθους στο σύστημα.” αναφέρουν.

Το concept της παραπάνω ιδέας έχει μία βάση, αλλά στα χαρτιά φαίνεται πολύ “ενοχλητικό”. Σκεφτείτε για λίγο την βάση δεδομένων που θα φτιάξει η Disney. Θα γνωρίζει ποιες ηλικίες επισκεπτών πάνε πού, ποιες εθνικότητες ή ακόμη το πόση ώρα κάτσαμε για να φάμε! Το μόνο σίγουρο είναι ότι το σύστημα μπορεί πολύ εύκολα να “χακαριστεί”, απλά και μόνο αλλάζοντας παπούτσια μετά την είσοδο μας στο πάρκο!

Ευτυχώς, προς το παρόν, η παραπάνω ιδέα αποτελεί μόνο μία πατέντα και δεν γνωρίζουμε το αν και το πότε θα υλοποιηθεί στα θεματικά της πάρκα. Ας ελπίσουμε να μην χρειαστεί να πάμε κάποτε ξυπόλυτοι σε κάποιο από αυτά.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ