2016-07-31 18:28:08
Φωτογραφία για Βρήκαν το κουτάβι με κομμένα τα αυτιά να υποφέρει σε χωράφι στον Αγρίλη Μεσσηνίας
Ένα νεαρό ζευγάρι εντόπισε τυχαία το βράδυ της Τετάρτης 27 Ιουλίου σ’ ένα χωράφι στα Φιλιατρά Μεσσηνίας το κουταβάκι – που βλέπετε – να περιφέρεται με κομμένα τα αυτιά του και τις πληγές από τα τραύματα να έχουν μολυνθεί. Οι άνθρωποι νοιάστηκαν για το ζώο και την επόμενη μέρα το μετέφεραν στο κτηνιατρείο του Γιάννη Μακρόπουλου. Εκείνος καθάρισε τις πληγές μέχρι να βρει υγιή ιστό καθώς ό,τι είχε απομείνει από τα αυτιά του σκύλου είχε σαπίσει και στην συνέχεια έραψε τις τομές.

Η Ελένη Αρβανίτη, που μαζί με ελάχιστους άλλους δραστηριοποιείται στην περιοχή στην φροντίδα των αδέσποτων εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι το πρωί της Τετάρτης μια γυναίκα την είχε καλέσει στο τηλέφωνο και την ενημερώσει για το ίδιο κουταβάκι, που είχε βρει στο χωριό Αγρίλης, ουσιαστικά για να της φορτώσει την ευθύνη της διαχείρισης του περιστατικού. Η κα Αρβανίτη της εξήγησε ότι φροντίζει δεκάδες άλλα ζώα και πως θα πρέπει η ίδια να το βοηθήσει μεταφέροντας το άμεσα στον κτηνίατρειο
. Η γυναίκα, που το πρωτοείδε, τελικά αναγκάστηκε να μαζέψει το κουτάβι, επειδή το δύστυχο πλάσμα την ακολούθησε, και φρόντισε αμέσως να το ξεφορτωθεί αφού το άφησε σε κάποιον, ο οποίος το πέταξε στο δρόμο χωρίς τροφή, νερό και φυσικά περίθαλψη και έτσ το σκυλάκι λίγε ώρες αργότερα βρέθηκε στα Φιλιατρά στο σημείο όπου το εντόπισε το νεαρό ζευγάρι.

«Μπορεί η περίπτωση της κακοποίησης αυτού του σκυλιού να είχε ευτυχές τέλος, αφού το ζευγάρι δεσμεύτηκε πως θα τον υιοθετήσει εντούτοις για ακόμα μια φορά έρχεται στη επιφάνεια το κοινωνικό φαινόμενο της κακοποίησης ζώων με κάθε τρόπο στην περιοχή μας αλλά και το γεγονός ότι όλοι περιμένουν να αναλάβουν κάθε περιστατικό οι μετρημένοι στα δάχτυλα εθελοντές, αν και αρμόδιος είναι φυσικά ο Δήμος. Οι δυνάμεις μας είναι λιγοστές οι οικονομικές δυνατότητες μας ανύπαρκτες, φροντίζουμε ήδη 90 ζώα που βρέθηκαν κακοποιημένα και οι συντοπίτες μας, μας αντιμετωπίζουν ως αρμόδιους ή υπεύθυνους για αδέσποτα και μη ζώα. Αυτό που ζούμε ξεπερνάει κάθε λογική. όλοι θέλουν να ξεμπερδεύουν με το πρόβλημα ρίχοντας την ευθύνη σε άλλου» επισημαίνει, καθόλου άδικα, η κα Αρβανίτη.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ