2016-08-01 13:29:05
Φωτογραφία για Κύπρος: Κάλεσμα κομμάτων στην κυβέρνηση να πιάσει τους φοροφυγάδες
Κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν έχει πιάσει φοροφυγάδες ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η ΕΔΕΚ με ανακοίνωση αναφέρει πως, «την ώρα που τα λαϊκά στρώματα εξακολουθούν να καταβάλλουν το μεγάλο κόστος της οικονομικής κρίσης μέσα από τη δραματική μείωση των μισθών, την ανεργία αλλά και την αύξηση των φορολογιών (αύξηση του ΦΠΑ, φόρος στα καύσιμα, φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας -που ευτυχώς καταργείται από το 2017, και άλλοι έμμεσοι φόροι), το κράτος προκλητικά μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών αλλά και της προκλητικής πολιτικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης, συνεχίζει να προστατεύει τους φοροφυγάδες, αποφεύγει να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να αυξήσει τα έσοδα του κράτους προς όφελος μιας δικαιότερης κοινωνικής πολιτικής».

Επισημαίνει ότι το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, τα Panama Papers και η διαφυγή τεραστίων ποσών πριν από το κούρεμα και κατά τη βδομάδα που οι τράπεζες ήταν κλειστές, αποτελούν τρανταχτά παραδείγματα αυτής της συμπεριφοράς
. Καλούμε για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αναφέρει η ΕΔΕΚ, «να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνηση της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά που περιλαμβάνεται στις πιο πάνω κατηγορίες και για όσες περιπτώσεις τα διαφυγόντα κεφάλαια δεν ήσαν φορολογημένα να φορολογηθούν και να επιβληθούν οι ανάλογες επιβαρύνεις που προβλέπει η νομοθεσία». Η ΕΔΕΚ, καταλήγει η ανακοίνωση, «θα επαναφέρει το θέμα για συζήτηση για ακόμα μια φορά στο Κοινοβούλιο αμέσως με την έναρξη των εργασιών της Βουλής».

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών αναφέρει ότι, «επικοινωνιακά η Κυβέρνηση διακηρύσσει ότι έχει στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ανακάλυψη των φοροφυγάδων. Μόνο επικοινωνιακά και μόνο στα λόγια γιατί στις πράξεις είναι πλέον φανερό ότι δεν θέλει να πιάσει κανέναν φοροφυγά καλύπτοντας φαίνεται συγκεκριμένους ανθρώπους». «Καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών και τον έφορο φορολογίας», καταλήγει η ανακοίνωση, «να δώσει μία πειστική εξήγηση γιατί παράτησε την υπόθεση Φαλτσιανί, η οποία έρχεται να προστεθεί στην αδράνεια και του σκανδάλου Panama Papers. Και να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει η περίπτωση του Γερμανού τραπεζικού αξιωματούχου Νόρμπερτ-Βάλτερ Μπόργιανς, ο οποίος παρέδωσε λίστα χιλιάδων φοροφυγάδων στην ελληνική Κυβέρνηση, αλλά φαίνεται ότι από την Κύπρο δεν τον αναζήτησε κανείς».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ