2016-08-03 15:53:26
Φωτογραφία για Ημέρες έντονων μουσώνων στην Ινδία - Νεκροί και αγνοούμενοι από κατάρρευση γέφυρας
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι είκοσι φέρονται ως αγνοούμενοι μετά την πτώση δύο λεωφορείων σε ποταμό στη δυτική Ινδία λόγω κατάρρευσης μιας γέφυρας έπειτα από πολλές ημέρες έντονων μουσώνων, δήλωσε σήμερα η αστυνομία.

Ομάδες διάσωσης έσπευσαν στο σημείο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, το βράδι της Τρίτης (χθες), νότια της Μουμπάι. Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν μεγάλα κομμάτια της γέφυρας, που είχε κατασκευαστεί την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας, να έχουν πέσει στον ποταμό Σαβιτρί, ο οποίος υπερχείλισε λόγω των καταρρακτωδών βροχών.

Η γέφυρα βρίσκεται κάπου 170 χλμ. νότια της Μουμπάι, πολύ κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο που ενώνει την εμπορική πρωτεύουσα της Ινδίας με την τουριστική περιοχή Γκόα.

«Ανασύρθηκαν δύο πτώματα. Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε την ταυτότητά τους. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαντζάι Πατίλ, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.


Περισσότεροι από εκατό διασώστες, με καταδυτικό εξοπλισμό, βρίσκονται στο σημείο, όμως οι προσπάθειές τους δυσχεραίνονται από τη μεγάλη ροή του ποταμού και τη βροχή που πέφτει ακατάπαυστα.

«Τα ρεύματα είναι πολύ ισχυρά, εμποδίζοντάς μας να ξεκινήσουμε μια ολοκληρωμένη επιχείρηση έρευνας. Αναζητούμε οχήματα και πτώματα σε μια απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων», δήλωσε στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο), τοπικός αξιωματούχος για τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, ο Ο. Π. Σινγκ.

Στρατιωτικά ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί επίσης πάνω από την περιοχή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ρατζνάθ Σινγκ δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι 112 διασώστες έχουν κινητοποιηθεί και δώδεκα πλοία έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Κάθε χρόνο λόγω των μουσώνων στην Ινδία προκαλούνται πλημμύρες και κατολισθήσεις με αποτέλεσμα δεκάδες θανάτους, όπως και στα γειτονικά Νεπάλ και Μπανγκλαντές.

Την περασμένη εβδομάδα περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες στην ανατολική Ινδία.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ