2016-08-11 14:04:31
Φωτογραφία για Μήνυση κάνουν 200 εργαζόμενοι στη Samsung και διαβάστε και γιατί...
Σύμφωνα με αναφορά του Youkyung Lee στο Associated Press, μία ομάδα για θέματα ασφαλείας εργαζομένων έχει συγκεντρώσει πάνω από 200 περιπτώσεις, κατά τις οποίες εργαζόμενοι της Samsung, κατά έναν περίεργο τρόπο, αρρωσταίνουν. Όλες οι αναφερόμενες περιπτώσεις αφορούν πολίτες που εργαζόντουσαν σε συγκεκριμένα εργοστάσια ημιαγωγών, αλλά και LCD οθονών.

Εργαζόμενοι με ηλικίες που δεν ξεπερνούν τα 30 και 40 έτη, έχουν αναπτύξει περιπτώσεις λευχαιμίας και σκλήρυνση κατά πλάκας, ενώ τουλάχιστον 76 έχουν βρει μοιραίο θάνατο. Ωστόσο η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας θεωρεί πολύ δύσκολο να τους επιτρέπει να πάρουν οποιαδήποτε αποζημίωση και ζήτησαν από την Samsung να ερευνήσει το θέμα -περί έκθεση των υπαλλήλων της σε επικίνδυνα χημικά.

Στα 22 χρόνια ένας υπάλληλος της Samsung φέρεται να δέχτηκε προσφορά 850.000 δολαρίων για να “σωπάσει”, λίγο πριν πεθάνει από λευχαιμία στα 23 έτη. Κάποιος άλλος εργάτης φέρεται να έχασε την όραση του μετά από διάγνωση σκλήρυνσης κατά πλάκας και αναφέρει ότι ποτέ δεν του αναφέραν ότι στις συνθήκες εργασίας, συμπεριλαμβάνεται η πολύωρη και καθημερινή έκθεση του σε επικίνδυνα χημικά.

Δεκάδες περιπτώσεις θανάτων και αρρωστιών συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, αλλά Κυβέρνηση και Samsung φαίνεται ότι καταφέρνουν και προσπερνάν τις “δυσκολίες”.

Αναμένουμε να μάθουμε πως θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς είναι η πρώτη φορά που μαζεύονται πάνω από 200 περιπτώσεις εργατών.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ