2016-08-12 03:08:08
Φωτογραφία για Επέκταση ζωής για τα βρετανικά ελικόπτερα Gazelle AH. 1
Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας αποφάσισε να επεκτείνει τον επιχειρησιακό βίο των ελικοπτέρων παρατήρησης και γενικής χρήσης Gazelle AH. 1 που επιχειρούν οι μονάδες Αεροπορίας Στρατού (AAC: Army Air Corps) του Στρατού της Βρετανίας. Ειδικότερα, ο επιχειρησιακός βίος των ελικοπτέρων θα επεκταθεί για επιπλέον εννέα έτη.

Για τον σκοπό αυτό το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας θα αναθέσει στη βιομηχανία συμβάσεις για την υποστήριξη των ελικοπτέρων Gazelle που θα καλύπτουν τη χρονική περίοδο 2018 έως 2025.

Σήμερα η βαθεία συντήρηση και γενική επισκευή των ελικοπτέρων παρέχεται από τη Cobham Aviation Services, ενώ στην Airbus Helicopters έχει ανατεθεί σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών «μετά τη σχεδίαση» (PDS: Post-Design Services) και λογιστική υποστήριξη.

Επίσης, η Leonardo Helicopters (πρώην AgustaWestland) παρέχει υπηρεσίες PDS για τα μέρη της βρετανικής έκδοσης του ελικοπτέρου, ενώ η Safran Helicopter υπηρεσίες PDS και λογιστική υποστήριξη για τον κινητήρα.


Σήμερα η Αεροπορία Στρατού διαθέτει 34 ελικόπτερα Gazelle AH. 1 εκ των οποίων τα 15 βρίσκονται σε διάφορες φάσης προγραμματισμένης συντήρησης, ενώ τα 19 είναι επιχειρησιακά διαθέσιμα.

Πλην ενός σμήνους ελικοπτέρων του τύπου που είναι μόνιμα αναπτυγμένα στον Καναδά για την υποστήριξη του πεδίου ασκήσεων Suffield, τα υπόλοιπα επιχειρούν με το 5ο Σύνταγμα Αεροπορίας Στρατού (5th Regiment AAC) στην αεροπορική βάση Aldergrove στη Βόρεια Ιρλανδία και προς υποστήριξη των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων από την αεροπορική βάση Odiham, στο Hampshire. Επίσης στο Hampshire, στο Middle Wallop, εδρεύει το Army Aviation Centre όπου γίνεται η εκπαίδευση του προσωπικού στον τύπο.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι αποτέλεσμα της επέκτασης θα είναι το Gazelle να εορτάσει σε υπηρεσία την επέτειο των 50 ετών σε υπηρεσία (έτος εισαγωγής το 1971) και φυσικά να αποτελεί το ελικόπτερο με τη μεγαλύτερη ηλικία σε ενεργό υπηρεσία στις ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ