2016-08-13 01:49:06
Φωτογραφία για Οι πυρκαγιές της Πορτογαλίας ματαίωσαν την προπόνηση της Αρόουκα
Οι καταστροφικές πυρκαγιές της Πορτογαλίας είχαν επίπτωση και στο χώρο του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα στην προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, Αρόουκα.

Η προπόνηση της Πέμπτης ματαιώθηκε εξαιτίας των καπνών που προκάλεσε η πυρκαγιά, η οποία πλήττει την περιοχή. Ο τεχνικός των «αροουκένσες», Λίτο Βιντιγκάλ, αποφάσισε τη ματαίωσή της προκειμένου να προστατευθούν οι παίκτες, παρά το γεγονός ότι την Κυριακή η ομάδα του ετοιμάζεται για την πρώτη αγωνιστική της Primeira Liga με αντίπαλο την Μποαβίστα. Για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η προπόνηση να διεξαχθεί στην Γκάια, σε γήπεδο το οποίο ακόμη δεν έχει οριστεί.

Εκτός από αυτό όμως, οι φλόγες απείλησαν το σπίτι του προέδρου της ομάδας, Κάρλος Πίνιο,  και στην αποτροπή των χειροτέρων, συνέδραμαν ποδοσφαιριστές, οι γυναίκες αυτών αλλά και μέλη του τεχνικού επιτελείου.

«Είμαστε μια οικογένεια και το δείξαμε. Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι ήρθαν και βοήθησαν. Ήρθαν παίκτες, προπονητές, μέχρι και οι γυναίκες των παικτών. Νόμιζα ότι θα έχανα όλα όσα είχα», υποστήριξε ο Πίνιο.

Στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Πέμπτη, η Αρόουκα αποφάσισε ανεξαρτήτως της αξίας του εισιτηρίου, ένα ευρώ ανά τεμάχιο να καταλήξει στο ταμείο των «Εθελοντών Πυροσβεστών», σε μια συμβολική κίνηση αναγνώρισης της συνδρομής τους στο κατασβεστικό έργο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ