2016-08-13 06:40:10
Φωτογραφία για Οι πύλες του Αδη με φρουρό την πριγκίπισσα Θεοδώρα
Η νεότερη κόρη του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου Β' της Ελλάδας και της Αννα-Μαρίας θα παίξει σε θρίλερ του Φραντσέσκο Βιτάλι με αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα, το οποίο θα γυριστεί στη χώρα μας.

Τουλάχιστον περιέργεια μπορεί να προκαλέσει μια αμερικανική κινηματογραφική παραγωγή με αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα, η οποία θα γυριστεί στην Ελλάδα με τη Θεοδώρα Γκρις στη διανομή της. Γνωστή και ως πριγκίπισσα Θεοδώρα της Ελλάδος και της Δανίας, η νεότερη κόρη του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου Β' της Ελλάδας και της Αννα-Μαρίας, ακολουθεί καριέρα ηθοποιού με το ψευδώνυμο Θεοδώρα Γκρις και το «Gates of Hades» («Οι πύλες του Αδη»), όπως λέγεται η τελευταία ταινία της, σηματοδοτεί την πρώτη εμφάνισή της σε ταινία γυρισμένη επί των ελληνικών εδαφών.

Σύμφωνα με την εταιρεία προώθησης της ταινίας «Οι πύλες του Αδη», πρόκειται για ψυχολογικό θρίλερ διάρκειας 90 λεπτών εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία και την ιστορία αγάπης μεταξύ του Αδη και της Περσεφόνης
. Μια περιγραφή της ταινίας έχει ως εξής: «Εξι αμερικανοί φίλοι επισκέπτονται την Ελλάδα για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ με θέμα την Ελληνική Μυθολογία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε παραδοσιακό ξενοδοχείο της περιοχής ανακαλύπτουν ένα βιβλίο που θα τους αλλάξει τη ζωή. Το δάσος και το ποτάμι κρύβουν πολλούς κινδύνους και κρυμμένα μυστικά που οι έξι επίδοξοι ντοκιμαντερίστες δεν έχουν καν φανταστεί...».

Την ταινία πρόκειται να σκηνοθετήσει ο Φραντσέσκο Βιτάλι, όπως είναι τώρα το όνομα του πρώην δημοσιογράφου Φραγκίσκου Βιτάλη, ο οποίος εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία και μετοίκησε στην Καλιφόρνια όπου ακολουθεί καλλιτεχνική καριέρα.

Σε μια παραλλαγή του παραδοσιακού ειδυλλίου μεταξύ του Αδη και της Περσεφόνης, η Ασλεϊ Μόργκαν εμφανίζεται στον ρόλο της Περσεφόνης και ο Μάνος Γαβράς σε εκείνον του Αδη. Στην ταινία, εκτός από την πριγκίπισσα Θεοδώρα, παίζουν επίσης ο Μάνος Γαβράς και σε ρόλο-έκπληξη η Βάσια Παναγοπούλου, η οποία επιστρέφει στον κινηματογράφο έπειτα από 30 περίπου χρόνια για να κρατήσει τον ρόλο της θεάς Δήμητρας.

Οσο για την πριγκίπισσα Θεοδώρα, έχει τον ρόλο της Ελενας, μιας σικάτης μποέμ Βρετανίδας που συντροφεύει τους έξι αμερικανούς φίλους της. «Είναι η πρώτη φορά που κάνω ταινία στην Ελλάδα και είμαι ενθουσιασμένη» δηλώνει από την πλευρά της η πριγκίπισσα Θεοδώρα. «Είναι η πατρίδα του πατέρα μου και δική μου πατρίδα. Ηταν ένα όνειρο ζωής γιατί θα δω μέρη της ελληνικής επικράτειας που δεν είχα ποτέ άλλοτε την ευκαιρία να επισκεφθώ». Η  πριγκίπισσα Θεοδώρα θεωρεί τη χώρα μας αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της και ευελπιστεί στον μέλλον να της δοθεί η ευκαιρία να παίξει και στο θέατρο.

Προς το παρόν, δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί τα σημεία γυρισμάτων της ταινίας, αν και η ημερομηνία έναρξής τους είναι η Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια παραγωγή της εταιρείας «48 Project Inc.» που ιδρύθηκε από τον Βιτάλι με έδρα το Λos Aντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο ίδιος ο Φ. Βιτάλι συνεργάστηκε με τους Φιόνα Φέιθ Ρος και Σκρις Σιαμέτις στη συγγραφή του σεναρίου, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Αντζελα Χαλίλι, Μαρκ Ρεϊνίνγκα, Αριέλ Γουάιτ και Μπόγκνταν Γιασίνσκι.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ