2016-08-13 09:27:57
Φωτογραφία για ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ Ν.Δ. ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ
Η κυβέρνηση έχει ως στόχο να βγάλει τον ελληνικό λαό από την περιπέτεια που τον έβαλε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, τα μνημόνια, την επιτήρηση, τη φτώχεια και τα κοινωνικά αδιέξοδα, αναφέρει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

«Αυτό περνά ως σήμερα μέσα από την ολοκλήρωση της συμφωνίας που περιλαμβάνει συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις» σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ενώ υπογραμμίζει: «Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές να ξεφύγουν από το γνωστό μοντέλο του ΤΑΙΠΕΔ της κυβέρνησης Σαμαρά, δηλαδή πουλάμε όσο - όσο, με ανυπαρξία έγκυρων εκτιμήσεων της πραγματικής αξίας, χωρίς σοβαρή βραχυπρόθεσμη αναπτυξιακή δέσμευση των ιδιωτών και χωρίς σχέδιο για την ένταξη τους στο ευρύτερο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, το σχέδιο της δίκαιης ανάπτυξης». Όπως σημειώνει επιπλέον, «Αυτή είναι και η διαφορά μας από τη Ν.Δ. και τους συνοδοιπόρους της, τους δήθεν μεταρρυθμιστές».


Για τις τηλεοπτικές άδειες γενικού περιεχομένου ψηφιακής εκπομπής, αναφέρει πως αυτήν τη στιγμή, με τα συγκεκριμένα δεδομένα στην οικονομία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται συζήτηση για αύξηση του αριθμού των αδειών. Ο κ. Σπίρτζης επισημαίνει ότι: «Όταν η Ν.Δ. και η "νέα" κεντροαριστερά μιλούν για μεταρρυθμίσεις, μιλούν για την οριστική παράδοση της χώρας και του τραπεζικού συστήματος στους δανειστές, για τον ανθελληνισμό των επιχειρήσεων, για την απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων» και τονίζει: «Αν επικρατήσουν οι απόψεις της Ν.Δ. και της "νέας" κεντροαριστεράς, τα παιδιά μας θα ζήσουν σε μια αποικία χρέους».

Ο υπουργός Υποδομών τονίζει επίσης, πως οι εξελίξεις στη διεθνή κοινότητα, η κρίση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, η εξέλιξη της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ και κυρίως η παραδοχή των λαθών στο ελληνικό πρόγραμμα από το ΔΝΤ πρέπει να αξιοποιηθούν, «ώστε να προχωρήσουμε στην οριστική μείωση ή αναδιάταξη του χρέους, στην οριστική λύση του προβλήματος».

Εν τω μεταξύ, κόντρα μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) και της Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε την Παρασκευή, με αφορμή συνέντευξη του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη στην εφημερίδα «Αγορά». Ν.Δ.: «Ο κ. Σπίρτζης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αμετροέπειας και διγλωσσίας» Με ανακοίνωσή της νωρίς το απόγευμα, η Ν.Δ. κατηγόρησε τον κ. Σπίρτζη για αμετροέπεια και διγλωσσία. «Καταγγέλλει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο, ωστόσο, λειτουργεί με απόφαση της Κυβέρνησης, και μάλιστα, στο πλαίσιο του Yπερταμείου, που οι ίδιοι συγκρότησαν για τα επόμενα 100 χρόνια. Εγκαλεί τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, υποστηρίζοντας ότι “είναι προφανές πως θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τραπεζικών ιδρυμάτων”. Αντιτάσσεται, ταυτόχρονα, στις πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων, υποστηρίζοντας ότι ''η αλλαγή σελίδας δεν θα έρθει από επενδύσεις των ιδιωτών''» σημειώνει η Ν.Δ.

Καταλογίζει επίσης στον κ. Σπίρτζη ότι «προσποιείται, παράλληλα, πως ξέχασε ότι το μνημόνιο που τώρα εφαρμόζεται, το πιο επώδυνο από όλα, είναι εκείνο που οι ίδιοι προκάλεσαν με τις εγκληματικές πολιτικές τους, το πρώτο εξάμηνο του 2015, και οι ίδιοι υπέγραψαν».

«Εάν ο κ. Σπίρτζης, από το αντάρτικο στο ΠΑΣΟΚ, θέλει τώρα να περάσει στο αντάρτικο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας αφορά. Όταν, όμως, ως αρμόδιος υπουργός εναντιώνεται στις επενδύσεις, όταν συκοφαντεί, όταν υπονομεύει, δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανέναν. Ούτε βέβαια το βασικό υπεύθυνο για όλα αυτά, που είναι ο πολιτικός προϊστάμενός του κ. Τσίπρας», καταλήγει η Ν.Δ.

Απάντηση από ΥΠΟΜΕΔΙ

«Όλοι κατανοούμε την τακτική της σημερινής Ν.Δ. να απαλλαγεί από κάθε δυσάρεστη, αντιλαϊκή και αποτυχημένη πολιτική, με έμφαση αυτές που προσφάτως δέσμευσαν τη χώρα. Όλοι κατανοούμε την σκοπιμότητα της προσπάθειας δόμησης ενός δήθεν μεταρρυθμιστικού προσωπείου της Ν.Δ., για να μην τους προλάβουν οι υπέρμαχοι της "τεχνοκρατικής" ελίτ. Αυτό που δεν κατανοούμε είναι πώς συνδυάζονται αυτές οι προσπάθειες με τη συνέχιση μιας ακροδεξιάς λαϊκίστικης τακτικής που στρεβλώνει τα λεγόμενα μας και όχι μιας πολιτικής αντιπαράθεσης που θα αναδείξει τις διαφωνίες μας. Τι θέλουν να κρύψουν;» αναφέρει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με αφορμή την ανακοίνωση της Ν.Δ.

Το ΥΠΟΜΕΔΙ αναφέρει, απευθυνόμενο στη Ν.Δ. ότι: «Το ΤΑΙΠΕΔ συγκροτήθηκε και λειτουργεί με δικές σας δεσμεύσεις, δικές σας επιλογές και δική σας υπηρεσιακή συγκρότηση, κυρίως από στελέχη του τραπεζικού τομέα, που θα επιστρέψουν στα τραπεζικά ιδρύματα που υπηρετούν. Το Υπερταμείο συγκροτήθηκε, προκειμένου να μην πουληθεί όλη η δημόσια περιουσία, όπως εσείς είχατε συμφωνήσει και όπως εσείς πιστεύετε ότι θα έπρεπε».

«Επαναλαμβάνουμε όσα ο υπουργός είπε στη συνέντευξη του για τις ιδιωτικές επενδύσεις που σκόπιμα στρεβλώνετε: ''Αυτή είναι και η διαφορά μας από τη Ν.Δ. και τους συνοδοιπόρους της, τους δήθεν μεταρρυθμιστές. Η αλλαγή σελίδας δεν θα έρθει από επενδύσεις των ιδιωτών ή τουλάχιστον μόνο από επενδύσεις ιδιωτών. Αυτός ο λαϊκίστικος νεοφιλελεύθερος δογματισμός δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ με επιτυχία, σε κανένα κράτος, σε καμία ιστορική στιγμή. Στο μόνο που έχει συμβάλει είναι η μεταβίβαση δημόσιου πλούτου σε λίγους, η συνέχιση της φτώχειας και η ανακύκλωση της ύφεσης. Εμείς πιστεύουμε σε δημόσιες επενδύσεις που συμπαρασύρουν τον ιδιωτικό τομέα σε παραγωγική λογική. Πιστεύουμε στην συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Προερχόμαστε από τον ιδιωτικό τομέα και στηριζόμαστε στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις που βρίσκονται και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα σε αντίθεση με τον νεοφιλελευθερισμό που βασίζεται στις μεταπρατικές δυνάμεις του αεριτζίδικου εμπορίου χρήματος. Αυτό που τα τελευταία χρόνια λένε αγορές''. Καταλαβαίνουμε την ανησυχία σας για το ΠΑΣΟΚ της συγκυβέρνησης, αλλά μην το δείχνετε έτσι. Καρφώνεστε... Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ