2016-08-16 11:21:54
Φωτογραφία για H Sony αναβαθμίζει το λειτουργικό του PS4 (Ver 4.00)
Η αναβαθμισμένη έκδοση 4.00 του PS4, με την κωδική ονομασία Shingen, πολύ σύντομα θα γίνει διαθέσιμη στους beta testers του Playstation. Έτσι, αν είσαι ένας από τους παραπάνω, θα πρέπει να ελέγξεις άμεσα το inbox σου για τις οδηγίες εγκατάστασης.

Η Sony σε αναφορά της στο επίσημο blog της, μας παρουσίασε ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά του λειτουργικού του PS4, στην έκδοση 4.00

Ανανέωση του UI

Η Sony έχει προχωρήσει σε αρκετές προσαρμογές και βελτιώσεις στο βασικό περιβάλλον λειτουργίας. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή του φόντου, αλλά και του νέου tab “What’s New”. Επίσης αλλαγές μπορούμε να δούμε στις popup ειδοποιήσεις, αλλά και στον σχεδιασμό των εικονιδίων. Η φιλοσοφία του UI παραμένει η ίδια, οπότε δεν θα δυσκολευτείτε να προσανατολιστείτε και θα αισθανθείτε σαν το σπίτι σας.

Quick Μενού

Όπως ήδη γνωρίζετε, πατώντας το PS κουμπί στον controller σας, εμφανίζεται το Quick Menu. Στην 4.00 έκδοση του λειτουργικού, θα το βρείτε στο ακριβώς ίδιο σημείο, με την διαφορά ότι είναι γρηγορότερο και πιο εύκολο από ποτέ. Μία μεγάλη αισθητική αλλαγή είναι ότι πλέον το Quick Menu καταλαμβάνει ένα μικρό μέρος της οθόνης, οπότε δεν θα χρειάζεται να εγκαταλείψετε το παιχνίδι σας τελείως.


Επιπροσθέτως έχουν προστεθεί ορισμένα νέα αντικείμενα στο γρήγορο μενού που σου επιτρέπουν να ανακαλύψεις μερικές πληροφορίες, χωρίς να χρειαστεί να μεταβείς στην αρχική οθόνη. Μερικές από αυτές είναι το online status των φίλων σας, αλλά και τα shortcuts προκειμένου να μεταβείτε σε parties, groups και communities. Τέλος, θα σου δίνεται η δυνατότητα να προσθαφαιρέσεις αντικείμενα, ανάλογα με τις δικές του ανάγκες.

Share Μενού

Η Sony φαίνεται να έχει δώσει παρόμοια αισθητική και στο Share Menu, που εμφανίζεται πατώντας το Share κουμπί στο DualShock 4. Όπως και στο quick menu, το share menu καταλαμβάνει ένα μικρό μέρος της οθόνης. Πλέον θα αποθηκεύει το τελευταίο social network που μοιράστηκες ένα βίντεο, έτσι ώστε την επόμενη φορά να το πραγματοποιήσεις γρηγορότερα. Τέλος, τα βίντεο που μπορείς να μοιράζεσαι στο Twitter θα μπορούν να έχουν διάρκεια 140 δευτερολέπτων και όχι 10 που ήταν μέχρι πρώτινως.

Φάκελοι και οργάνωση βιβλιοθήκης

Μία από τις μεγαλύτερες απαιτήσεις των χρηστών του PS4 αφορούσε την διαχείριση του περιεχομένου στην κονσόλα. Με την συγκεκριμένη αναβάθμιση, η Sony προσθέτει την δυνατότητα τους χρήστες να δημιουργούν φακέλους στην βιβλιοθήκη τους. Έτσι θα μπορείτε πιο εύκολα να οργανώσετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια σε φακέλους ή τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

Η επόμενη μεγάλη αλλαγή, έρχεται στην βιβλιοθήκη και στην προσθήκη νέου tab με την ονομασία “Purchased”, που θα περιέχει όλα τα παιχνίδια και εφαρμογές που έχετε αγοράσει. Σε αυτό θα συμπεριλαμβάνεται και το περιεχόμενο που μπορεί να έχετε διαγράψει από την κονσόλα σας, ενώ τα εγκατεστημένα παιχνίδια θα φιλοξενούνται στο tab των παιχνιδιών.

Προφίλ Χρήστη

Αναβάθμιση έχει δεχτεί και το προφίλ των χρηστών, επιτρέποντας μας να βρίσκουμε πληροφορίες με μεγαλύτερη ευκολία. Για παράδειγμα μπορείς να δεις τα Trophies του κάθε χρήστη, απευθείας από το προφίλ του. Τέλος, στο δικό σου προφίλ μπορείς πλέον να αλλάξεις το background που επιθυμείς.

Η Sony αναφέρει επίσης ότι η νέα έκδοση 4.00 θα περιέχει επιπλέον αρκετές νέες δυνατότητες που δεν θα είναι διαθέσιμες στην παρούσα beta έκδοση. Αναμένουμε περισσότερα νέα από την Sony. Αν θέλετε να δείτε ολόκληρη την αναφορά της Sony, κάντε κλικ εδώ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ