2016-08-20 08:40:54
Φωτογραφία για SPIEGEL: ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΖΗΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 10% ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Με αυστηρούς όρους συνδέει τη συγκατάθεσή της στην παράταση του λεγόμενου «Ταμείου Γιούνκερ», δηλαδή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων-EFSI, η γερμανική κυβέρνηση, ζητώντας μεταξύ άλλων και εθνική χρηματοδοτική συμμετοχή ύψους τουλάχιστον 10%, σύμφωνα με έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο επικαλείται το περιοδικό «Der Spiegel».

Βάσει του εγγράφου, «Δεν επιτρέπεται να υπάρξει μία συνεχής χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων από κοινοτικούς πόρους», ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να προσέξει περισσότερο την ποιότητα των σχεδίων τα οποία στηρίζονται.

«Ο στόχος τον οποίο έχει θέσει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να κινητοποιήσει 315 δισεκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις έως το 2018, δεν πρέπει να αναδειχθεί σε φετίχ», προειδοποιεί το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ενώ το έγγραφο, όπως επισημαίνει το περιοδικό, θα σταλεί στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.

Στο έγγραφο σημειώνεται επιπλέον ότι, προκειμένου να μην αποτραπούν οι ιδιώτες επενδυτές λόγω του Ταμείου, θα πρέπει να ιδρυθεί μια υπηρεσία καταγγελιών, η οποία θα είναι ανεξάρτητη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που διοικεί το Ταμείο.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ