2016-08-22 06:56:14
Φωτογραφία για «Ο Κόρμπιν πρέπει να φύγει» λέει ο δήμαρχος του Λονδίνου
Δραματική έκκληση στα μέλη του Εργατικού Κόμματος να καταψηφίσουν τον Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος φέρει «ένα πολύ μεγάλο μέρος ευθύνης για την επικείμενη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ», απηύθυνε με άρθρο του στον «Observer» ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν.

«Ο Τζέρεμι απέδειξε ότι είναι ανίκανος να οργανώσει μία αποτελεσματική ομάδα και έχει χάσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του βρετανικού λαού», τόνισε ο Χαν ανακοινώνοντας ότι στις εσωτερικές εκλογές για την ανάδειξη νέου ηγέτη θα στηρίξει τον Όουεν Σμιθ.

Η δυναμική παρέμβαση του Χαν, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος τον περασμένο Μάιο σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη που έχει πετύχει πολιτικός του Εργατικού Κόμματος απέναντι στους Τόρις τα τελευταία δέκα χρόνια, αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στο στρατόπεδο του Σμιθ.

Αν και αναγνώρισε την πίστη του Κόρμπιν στις αξίες του Εργατικού Κόμματος, καθώς επίσης ότι «οι ιδέες του έφεραν ελπίδα στον κόσμο», ο Χαν επιμένει ότι ο χρόνος που πέρασε έδειξε την αδυναμία τού Κόρμπιν να φέρει το κόμμα πίσω στην εξουσία.

«Έχει χάσει την εμπιστοσύνη τουλάχιστον του 80% των βουλευτών του Εργατικού Κόμματος και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα αντέξουμε να συνεχίσουμε με αυτόν τρόπο», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος του Λονδίνου.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον Guardian, ο Κόρμπιν φέρεται μέχρι στιγμής τον φαβορί για να κερδίσει τις εσωτερικές εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων αναμένεται να ανακοινωθεί στις 24 Σεπτεμβρίου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ