2016-08-22 15:21:09
Φωτογραφία για Νέο όχημα 6×6 MRAP παρουσίασε η κινεζική NORINCO
Ένα νέο τροχοφόρο (6×6) τεθωρακισμένο όχημα με την ονομασία VN2C με υψηλό επίπεδο αντιναρκικής και βαλλιστικής προστασίας με σκοπό την ικανοποίηση των επιχειρησιακών απαιτήσεων διεθνών χρηστών παρουσίασε η κινεζική NORINCO (China North Industries Corporation).

Εμφανισιακά το νέο όχημα VN2C παρουσιάζει ομοιότητα με το τροχοφόρο (6×6) τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) WMZ-551 που διατίθεται σε ποικίλες διαμορφώσεις και με οπλισμό διαφόρων τύπων και το οποίο έχει σημειώσει σημαντική εμπορική επιτυχία.

Η βασική έκδοση του VN2C είναι εξοπλισμένη με πύργο ενός ατόμου που ως οπλισμό φέρει πολυβόλο διαμετρήματος 12,7 χλστ. και συζυγές πολυβόλο διαμετρήματος 7,62 χλστ. με αναχορηγία 500 και 1.000 φυσιγγίων αντίστοιχα. Ο πύργος διαθέτει επίσης οκτώ ηλεκτρικής λειτουργίας εκτοξευτές βομβίδων που είναι διατεταγμένοι σε δύο τετράδες.

Εφόσον όμως απαιτηθεί από τον χρήστη, μπορεί να εγκατασταθούν και πύργοι άλλων τύπων. Το πλήρωμα του NV2C αποτελείται από τρία άτομα (αρχηγό πληρώματος, πυροβολητή και οδηγό), ενώ διατίθεται δυνατότητα μεταφοράς ομάδας οκτώ τυφεκιοφόρων που και για την είσοδο και έξοδο από το διαμέρισμα μάχης χρησιμοποιεί υδραυλικής λειτουργίας καταπέλτη στο πίσω μέρος του σκάφους.


Επίσης, το διαμέρισμα μάχης – μεταφοράς προσωπικού είναι εξοπλισμένο με οπτικές διατάξεις ανθεκτικές σε πλήγματα σφαιρών και θραυσμάτων και θυρίδες βολής που επιτρέπουν σε μερικούς από τους επιβαίνοντες να βάλλουν με τον ατομικό οπλισμό τους από το εσωτερικό του οχήματος.

Το VN2C έχει μικτό βάρος μάχης 19 τόνων και διαθέτει πετρελαιοκινητήρα ισχύος 402 ίππων (300 kW) που παρέχει λόγο ισχύος προς βάρος 21,15 ίππους ανά τόνο.

Ο πετρελαιοκινητήρας, μαζί με το σύστημα μετάδοσης και ψύξης, είναι τοποθετημένος πίσω από τις θέσεις του οδηγού και του αρχηγού πληρώματος, στο εμπρόσθιο μέρος του σκάφους και σύμφωνα με την κατασκευάστρια μπορεί να αφαιρεθεί ταχύτατα ως ενιαίο συγκρότημα.

Το VN2C επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα επί οδού 100 χιλιόμετρα ανά ώρα, έχει εμβέλεια 800 χιλιόμετρα και δυνατότητα επιτάχυνσης από 0 σε 32 χιλιόμετρα ανά ώρα σε χρόνο 13 δευτερολέπτων.

Προκειμένου να διασφαλιστεί υψηλό επίπεδο αντιναρκικής και βαλλιστικής προστασίας το VN2C είναι εξοπλισμένο με συλλογή πρόσθετης θωράκισης που ικανοποιεί τις απαιτήσεις του επιπέδου 3 της ΝΑΤΟϊκής συμφωνίας τυποποίησης (STANAG: Standardization Agreement) 4569.

Επίσης, το όχημα διαθέτει σκάφος σχήματος V το οποίο σε συνδυασμό με την αυξημένη εδαφική ανοχή παρέχει υψηλό επίπεδο προστασίας κατά ναρκών και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (IED: Improvised Explosive Device).
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ