2016-08-24 04:24:09
Φωτογραφία για Ιωάννινα: Παράσταση διαμαρτυρίας από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Ηπείρου [video]
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στις 10.00 η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (Ε.Α.Κ.Π.) Ηπείρου στην έδρα της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης στα Ιωάννινα.

Η κινητοποίησή αποτέλεσε τη συνέχεια της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η Ε.Α.Κ.Π. σε κεντρικό επίπεδο στις 29-7-2016 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ.Δημήτρης Βλάχος ,μέλος του Δ/Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών και του Σωματείου Πυροσβεστών Ηπείρου με την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, αναφέρθηκε στη σωρεία προβλημάτων και στις αντίξοοες συνθήκες που προκαλούνται στην άσκηση του επαγγέλματος των ανδρών της ΠΥ ,τόσο σε τοπικό επίπεδο ,όσο και πανελλαδικά.

Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό,μεγάλες ελλείψεις στον εξοπλισμό και στα εναέρια μέσα, παλιά οχήματα με φθαρμένα ελαστικά, απουσία βασικών μέτρων προστασίας της Υγείας και Ασφάλειας στη δουλειά των πυροσβεστών , είναι μόνο κάποια απο τα πολλά προβλήματα που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι πυροσβέστες ,όπως υπογράμμισε ο κ.Βλάχος, ενώ σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η πολύωρη, πρόσθετη και απλήρωτη υπηρεσία των ανδρών της ΠΥ με νέες μεγάλες μειώσεις στο εισόδημά , από τη φοροκαταιγίδα, αλλά και νέες περικοπές στους μισθούς τους που είναι προ των πυλών..

Την συμπαράσταση στον αγώνα των πυροσβεστών εξέφρασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Νίκος Εξαρχος.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ