2016-08-25 13:54:14
Φωτογραφία για ΜΠΑΡΤΟΝΟΒΑ : ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
Η σεζόν άνοιξε την αυλαία της τη Δευτέρα για την ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού και επίσημα, με την Ελένη Καπογιάννη να υποδέχεται τις αθλήτριες στο ΔΑΚ Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» για την επίσημη «πρώτη».

Μεταξύ των παικτριών της; Μία νέα φυσιογνωμία. Η Κατερίνα Μπαρτόνοβα για την οποία ο «Γαύρος» αποκάλυψε πως θα είναι και η τελευταία μεταγραφή των νταμπλούχων Ελλάδος, που σάρωσαν τα πάντα στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι και θορύβησαν την Ευρώπη με τις κινήσεις τους.

Η Τσέχα γκαρντ μετά το πέρασμά της από Σλοβακία και Τσεχία πέρσι (έπαιξε για δυόμισι χρόνια στην Piešťanské čajky και στα μέσα της σεζόν που μας πέρασε μετακόμισε στην BLK Praha), βρήκε το Λιμάνι της, τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκες» τη γεμάτη φιλοδοξίες φετινή χρονιά θα έχουν στον «άσο» εκτός από την Ολγα Χατζηνικολάου, και την Κατερίνα Μπαρτόνοβα, δημιουργώντας ένα δίδυμο που σίγουρα θα ζήλευε κάθε τεχνικός στην Ευρώπη.


Εφόσον, λοιπόν, η διεθνής γκαρντ βρίσκεται ήδη στα… χέρια της Καπογιάννη που έχει ως προσδοκία να την εντάξει άμεσα στο ροτέισον της και στο κλίμα της ομάδας, η εφημερίδα μίλησε μαζί της για να μάθει τα πρώτα συναισθήματά της και το τι περιμένει η ίδια για φέτος.

«Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα είχα βρεθεί και πριν από πέντε χρόνια και μου άρεσε πάρα πολύ», ήταν τα πρώτα λόγια της γκαρντ του Θρύλου στην ερώτηση για το πώς νιώθει που θα αποτελέσει μέρος μίας ομάδας αυτού του βεληνεκούς, για να συνεχίσει:

«Οπως και να ’χει, όμως, απολαμβάνω την κάθε στιγμή εδώ από την ώρα που ήρθα. Επιτέλους τώρα έχω την ικανότητα να δουλέψω και να μελετήσω και την καινούρια μου ομάδα. Eίμαι πολύ ενθουσιασμένη για τη νέα μου ομάδα. Γνωρίζω ήδη κάποιες από τις νέες μου συμπαίκτριες από τις… κόντρες που είχαμε από τις εθνικές μας ομάδες και ναι, είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό».

Και δεν είναι μόνο η Χατζηνικολάου που θα είναι μαζί με την Μπαρτόνοβα στο ρόστερ των νταμπλούχων Ελλάδος. Οι «ερυθρόλευκες» κράτησαν τον περσινό κορμό του αήττητου νταμπλ και πρόσθεσαν στις τάξεις παίκτριες παγκόσμιας φήμης όπως οι Μάλτση, Καλτσίδου, Λάρκινς, Κάιζερ και Γιοβάνοβιτς.

Ερωτώμενη, λοιπόν, η Τσέχα γκαρντ για τους στόχους της χρονιάς που έρχεται χώρισε την απάντησή της σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

«Περιμένω για μένα να γίνομαι όλο και καλύτερη. Να βελτιώσω αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού μου μέσα από την τριβή μου στις προπονήσεις και τους αγώνες της ομάδας και από τις εμπειρίες που θα κερδίσω από τον Ολυμπιακό», για να απαντήσει σχετικά με το τι θέλει να πετύχει με την ομάδα του Πειραιά πως

«τώρα και σχετικά με τον σύλλογό μου; Εννοείται πως θέλω το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και στο Eurocup αρχικά να περάσουμε στον επόμενο γύρο και να πετύχουμε τους στόχους μας βήμα με βήμα».

Τι ήξερε, όμως, πριν υπογράψει στην ομάδα του Θρύλου; Η Μπαρτόνοβα εκμυστηρεύτηκε πως ήδη γνώριζε για το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και τους Αντρες στο μπάσκετ.

«Γνωρίζω αρκετά πράγματα για τον Ολυμπιακό. Ξέρω ότι διαθέτει κύρος στην Ευρώπη και διαθέτει μεγάλες ομάδες σε ποδόσφαιρο αλλά και στο αντρικό μπάσκετ. Ξέρω πως για πρώτη φορά βγαίνουμε στο Eurocup και μάλιστα είχα διαβάσει και στις εφημερίδες, πριν δεχτώ την πρόταση για να υπογράψω εδώ, πως έχει τεράστιες φιλοδοξίες για την Ευρώπη. Ολα αυτά και γενικότερα όσα έμαθα με κάνουν να πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι πολύ δυνατή».

Τέλος, και θέλοντας να πει την άποψή της για τους οπαδούς του Θρύλου, την προετοίμασαν πως θα ζήσει ξεχωριστές στιγμές με τον ερυθρόλευκο κόσμο. Ομως μάλλον την είχαν ήδη… προειδοποιήσει για το τι θα ακολουθήσει από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

«Ναι, ξέρω για τον κόσμο. Για μένα είναι κάτι το πρωτόγνωρο αυτό. Γνωρίζω, όμως, πως οι Ελληνες είναι ενθουσιώδεις και οι οπαδοί είναι λίγο… τρελοί. Είμαι ενθουσιασμένη που θα τους έχουμε δίπλα μας και περιμένω πώς και πώς για να ζήσω αυτήν την ατμόσφαιρα», για να δώσει το δικό της μήνυμα προς αυτούς λέγοντας:

«Περιμένω να βρεθούν στο πλάι μας σε οποιαδήποτε συνθήκη και πάνω απ’ όλα να υποστηρίξουν τα όνειρά μας».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φοιτητής ετών 62 στα Τρίκαλα!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φοιτητής ετών 62 στα Τρίκαλα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ