2016-08-25 13:59:11
Φωτογραφία για Νέες πληρωμές οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς ιδιώτες
Από τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσουν επιπλέον πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων προς τις φαρμακευτικές εταιρείες αλλά και σε άλλους παρόχους.

Αναφορικά με τα δημόσια νοσοκομεία και τα νοσοκομεία ειδικού καθεστώτος, ο ΕΟΠΥΥ έχει προχωρήσει ή προγραμματίσει πληρωμές 66,5 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η εκκαθάριση υποβολών των παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα, έως σήμερα, μέσω του ειδικού προγράμματος για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων της κυβέρνησης προς τρίτους, έχουν εκταμιευθεί από τον ΕΟΠΥΥ 270 εκατ. ευρώ και έχουν εκδοθεί εντάλματα για πληρωμή δαπανών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου διαφόρων κατηγοριών παρόχων. Ενδεικτικά: Από 95,6% (ψυχιατρικές κλινικές, κλινικές κλειστής νοσηλείας) έως και 100% (πολυιατρεία, μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης - μονάδες τεχνητού νεφρού) κυμαίνεται το ποσοστό του συνόλου των υποβολών που έχουν ήδη αποζημιωθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για τον Ιανουάριο του 2016.


Από 85,4% (κέντρα αποθεραπείας αποκατάστασης, κλειστής νοσηλείας) έως και 100% (ιατρικές επισκέψεις, φυσικοθεραπευτές) κυμαίνεται το ποσοστό του συνόλου των υποβολών που έχουν ήδη αποζημιωθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για τον Φεβρουάριο του 2016. Αντίστοιχα για τον Μάρτιο του 2016 εξελίσσεται η διαδικασία έκδοσης ενταλμάτων και πληρωμών για όλες τις κατηγορίες των παρόχων του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα έχουν αποζημιωθεί ή εκδοθεί εντάλματα πληρωμών σε ποσοστά από 50,7% έως και 86,8% ανά κατηγορία παρόχων. Για τον Απρίλιο του 2016 η έναρξη των ενταλματοποιήσεων και πληρωμών αναμένεται εντός των επομένων ημερών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ