2016-09-04 03:27:09
Φωτογραφία για Εντός των ημερών στη Βουλή το ν/σχ για το πλαστικό χρήμα
Αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει κάνει περισσότερα στους τομείς της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ενώ παραδέχεται ότι μερικές από τις κινήσεις της κυβέρνησης «στοιχειώνουν τα όνειρά μας».

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών επιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει «να ξαναγυρίσει σε μια ομφαλοσκόπηση ή να προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα της Αριστεράς. Πρέπει να λύσει τα προβλήματα της κοινωνίας».

Διαβεβαιώνει δε ότι θα πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους και δεν θα χρειαστεί κανένας «κόφτης». Ο κ. Αλεξιάδης αντιπαρέρχεται την κριτική της αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα στις έρευνες των λιστών με πιθανούς φοροφυγάδες, ωστόσο αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει κάνει περισσότερα στους τομείς της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Ακόμη, σημειώνει πως εντός των ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα και σύντομα αυτό για το αδήλωτο χρήμα.


Στη ερώτημα γιατί το νομοσχέδιο για το αδήλωτο χρήμα, δεν έχει έρθει στη Βουλή απαντά «Δεν το κρύβουμε, η μέχρι τώρα διαπραγμάτευση δεν είχε το αποτέλεσμα που θα θέλαμε.

Προτιμήσαμε να καθυστερήσουμε λίγο, ώστε να πετύχουμε ό,τι καλύτερο. Ξέρετε, υπάρχουν δυο «άκρα»: είτε θα επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος και θα ετοιμαστεί η επόμενη φορολογική αμνηστία είτε θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που -για παράδειγμα- για κάθε εκατομμύριο ευρώ θα πληρώνονται 900 χιλιάδες ευρώ. Κανένα από αυτά δεν θα πετύχει».

«θέλουμε μέσω αυτού του νομοσχεδίου να τελειώσουμε και με εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, γιατί θέλουμε να ασχοληθούμε με πρόσφατες υποθέσεις, που έχουν χρήματα.

Νομίζω ότι είμαστε κοντά στη συμφωνία για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα», σημειώνει ο υπουργός.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ