2016-09-04 07:25:12
Φωτογραφία για Ξανά απογείωση για το γιγαντιαίο An-225… με κινεζικό χρήμα!
Σε συμφωνία κατέληξαν η Κίνα και η Ουκρανία για την επανέναρξη παραγωγής του αεροσκάφους στρατηγικών μεταφορών τύπου Antonov An-225 «Cossack», κάτι που αποδεικνύει και τα όρια στην ταύτιση του Πεκίνου με τη Μόσχα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, παρά τα όσα λέγονται, ως συνήθως, στην Ελλάδα Η συμφωνία υπογράφτηκε ανάμεσα στην κινεζική Aviation Industry Corporation (AVIC) και την ουκρανική κατασκευάστρια εταιρία Antonov στις 30 Αυγούστου, με την οποία οι Κινέζοι αποκτούν πρόσβαση στην τεχνογνωσία και τα σχέδια κατασκευής του αεροσκάφους, με στόχο την παραγωγή του για την κάλυψη εσωτερικών αναγκών.

Τις πληροφορίες για αυτή τη σημαντική -εκατέρωθεν- συμφωνία, μετέδωσαν τόσο ο κινεζικός δημοσιογραφικός οργανισμός STCN, όσο και το ουκρανικό επιχειρηματικό τηλεοπτικό δίκτυο UBR (Ukrainian Business Channel). Το πρώτο αεροσκάφος κατασκευασμένο στην Κίνα, αναμένεται να πετάξει το 2019, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό πόσα σκοπεύουν να κατασκευάσουν οι Κινέζοι για την κάλυψη των αναγκών τους.


Το αεροσκάφος διαθέτει κινητήρες Progress D-18T, ένας τομέας ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την κινεζική αεροναυπηγική βιομηχανία, ενώ κατέχει και το ρεκόρ μεταφοράς φορτίου 253,82 τόνων, καθώς το An-225 («Mriya» για τους Ουκρανούς) είναι το μεγαλύτερο μεταφορικό αεροσκάφος που έχει ποτέ πετάξει.

Η πτήση του πρωτοτύπου, στο πλαίσιο της Σοβιετικής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε το 1988. Όμως, τα γεγονότα που ακολούθησαν με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, με αποτέλεσμα μόνο ένα αεροσκάφος να έχει κατασκευαστεί. Το 2001 το πρόγραμμα μπήκε «στο ράφι» καθώς δεν υπήρχε χρηματοδότηση, ένα πρόβλημα το οποίο ξεπεράστηκε με αυτή την τόσο σημαντική συμφωνία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ