2012-05-17 03:46:04
Φωτογραφία για Στα χέρια της Αστυνομίας οι «ληστές με τις βαριοπούλες»
Στην εξάρθρωση του κυκλώματος των «ληστών με τις βαριοπούλες», μιας σπείρας σκληρών κακοποιών, οδήγησε η σύλληψη των δραστών... πρόσφατης ληστείας τράπεζας στην Καλαμάτα.

Η εγκληματική οργάνωση, της οποίας έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα και αναζητούνται τουλάχιστον άλλα επτά, διέπραττε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και ταχυδρομεία, χρηματαποστολές, καθώς επίσης και κλοπές χρημάτων από ATM αλλά και οχημάτων, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι κακοποιοί της σπείρας, με διαφορετική, κάθε φορά, σύνθεση και χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό, είχαν διαπράξει δεκάδες ληστείες σε Αττική, Πάτρα, Πρέβεζα, Αγρίνιο, Καλαμάτα, Λάρισα και αλλού.

Σημειώνεται ότι οι ληστές ήρθαν αντιμέτωποι τρεις φορές με αστυνομικούς και σε δύο περιπτώσεις τους πυροβόλησαν με καλάσνικοφ, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις αστυνομικούς στην Καλαμάτα.

Πιο συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν 11 ληστείες και 1 απόπειρα σε χρηματαποστολές, 7 ληστείες και 2 απόπειρες σε τράπεζες, 2 απόπειρες ληστείας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, 1 διάρρηξη σε ΑΤΜ και 16 κλοπές οχημάτων.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που είχαν αποκομίσει από τις ληστείες που εξιχνιάστηκαν αγγίζει τα δυο εκατομμύρια ευρώ.

Η σπείρα είχε νοικιάσει διαμερίσματα σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, όπως στην Αθήνα, στην Πάτρα και στην Καλαμάτα, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια και καταφύγια
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ