2016-09-11 17:51:13
Φωτογραφία για Ομιλία ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στο Περιστέρι
 Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016, στο Δημαρχείο Περιστερίου, ενόψει του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων ανέφερε:

 

Για τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία του κυβερνητικού έργου:

          Πρόκειται για έναν πόλεμο απειλών και συγκεκριμένων  προσπαθειών από εκείνους που εμπνεύστηκαν το μόνιμο πρόγραμμα κοινωνικής λιτότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από εκείνους που προσπαθούν να υποτάξουν πολιτικά και κοινωνικά τις χώρες του Νότου και να κερδίσουν από αυτή την υποταγή αλλά και από εγχώριους εκφραστές αυτής της πολιτικής. Είναι αυτοί οι πολιτικοί εκφραστές που πριν ένα χρόνο έλεγαν "ναι και στα γρήγορα" και τώρα καμώνονται πως κλαίνε και οργίζονται από το επώδυνο κομμάτι των μέτρων, μαζί με όλο το παλαιό σύστημα της κερδοσκοπίας, της επικοινωνίας, των θαλασσοδανείων, του αυταρχισμού. 


          Τι κάναμε λοιπόν αυτό το χρόνο: Ναι, εφαρμόζουμε τα προβλεπόμενα από τη συμφωνία και ταυτόχρονα υλοποιούμε ένα πρόγραμμα ανάσχεσης των συνεπειών της κρίσης και της επιτροπείας. 

          Η εντολή που πήρε αυτή η κυβέρνηση, μετά τις εκλογές του  Σεπτέμβρη του 2015, ήταν να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από τη συμφωνία αλλά να προχωρήσει ταυτόχρονα στην υλοποίηση ενός παράλληλου προγράμματος. Στην υλοποίηση μιας σειράς μέτρων προστασίας των χαμηλότερων στρωμάτων αλλά και ενός πλέγματος ευρύτατων θεσμικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση. Αυτή την εντολή υλοποιούμε έχοντας αναλάβει την ευθύνη.

          Είμαστε σήμερα πιο αισιόδοξοι από ποτέ, ότι βρισκόμαστε κοντά στην έξοδο από την κρίση. Στον ενάμιση χρόνο που έχουμε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, έχουμε καταφέρει να σταματήσουμε το αέναο σπιράλ της ύφεσης. Έχουμε ήδη καταφέρει να σταθεροποιήσουμε την οικονομία και να τη θέσουμε σε τροχιά βιώσιμης ανάκαμψης. Αυτό το πετύχαμε ανατρέποντας τις αρνητικές προβλέψεις. Πλέον δημιουργούμε τις συνθήκες για την οριστική αναστροφή του οικονομικού κλίματος.

          Για μας είναι καθαρό, πως λειτουργούμε σ' ένα δύσκολο, σκληρό και τις περισσότερες φορές ναρκοθετημένο πεδίο. 

          Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες στο πλαίσιο ενός ενιαίου σχεδίου εξόδου από την κρίση, ανάπτυξης της Ελλάδας αλλά και αλλαγών στην Ευρώπη.

          Είναι ανάγκη, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, να σχεδιάσουμε μια Ελλάδα, που θα αφήσει πίσω της τα καταστροφικά λάθη του παρελθόντος και θα γίνει ένα πραγματικά σύγχρονο, ευρωπαϊκό, δημοκρατικό κράτος δικαίου.

          Είναι ανάγκη να σκεφτούμε την Ελλάδα του 2021. Την Ελλάδα του 21ου αιώνα. 

          Αυτή η Ελλάδα δεν μπορεί να οικοδομηθεί στα συντρίμμια της κοινωνίας. Στα συντρίμμια της εργασίας, του κοινωνικού κράτους, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. 

          Η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να θεμελιωθεί πάνω στην ασυδοσία των ολιγαρχών και των κλειστών συστημάτων εξουσίας. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τη χτίσουμε με τα υλικά του παλιού και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος.

          Την Ελλάδα, που παρά τους αντικειμενικούς περιορισμούς αλλά και την νεοαποικιακού τύπου επιτροπεία που επιβάλλει κανόνες αυστηρής και άδικης, πολλές φορές, δημοσιονομικής προσαρμογής, θα κοιτάζει μπροστά.

          Την Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας, της δημοκρατίας και της διαφάνειας.

          Την Ελλάδα που θα μάθει να λειτουργεί, πέρα και κόντρα στις πρακτικές που μας έφεραν ως εδώ: Τη διαφορά, τη γενικευμένη φοροδιαφυγή, τη μαύρη εργασία, τη διαπλοκή, το πελατειακό κράτος και την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα.

          Αυτός είναι ο στρατηγικός μας στόχος.

          Η μεταμνημονιακή Ελλάδα να μη θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα της κρίσης, της ανέχειας και της επιτροπείας. Για να ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία μας. Να ανακτήσουμε τη δυνατότητά μας να ορίζουμε μόνοι μας τις τύχες μας, για να είμαστε ίσοι μεταξύ ίσων στην Ευρώπη του 21ου αιώνα.

          Σε μια Ευρώπη, όμως, που αγωνιζόμαστε για να αλλάξει προσανατολισμό. Σε μια Ευρώπη που τον πρώτο λόγο θα έχουν οι λαοί. 

          Το πέρασμα στην επόμενη μέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δεν μπορεί να έρθει από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα καθημερινών αγώνων. Μαχών που θα φέρουν νίκες αλλά και ήττες. Δεν μπορεί παρά να είναι ένας μαραθώνιος με επιταχύνσεις αλλά και επιβραδύνσεις, με άλματα προς τα μπροστά αλλά και πισωγυρίσματα, γιατί πρόκειται για μια πορεία δύσκολη. Για έναν πόλεμο θέσεων, κινήσεων και ελιγμών, ώστε να ανατραπούν οι δυσμενείς συσχετισμοί για την κοινωνική πλειοψηφία.

          Ο αγώνας μας θα αποδώσει. Έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει. Η εικόνα της Ελλάδας αλλάζει. 

Αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

          Θέλω να απευθυνθώ στις συντρόφισσες και τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ. 

          Οι περισσότεροι και οι περισσότερες ενταχθήκαμε στην Αριστερά με γνώση και συνείδηση αγώνα ενάντια στην αδικία. 

          Ποτέ δεν φανταστήκαμε, ότι θα έρθει η ώρα, που με ένα μαγικό τρόπο θα τελειώσουν όλα, θα είναι καλά και θα προχωράμε σε ένα δρόμο ομαλό. 

          Σας βεβαιώνω, πως ο δρόμος αυτός ποτέ δεν θα είναι για μας ανθηρός. Και μετά την αποτίναξη των μνημονίων, ο αγώνας θα είναι μπροστά για την απελευθέρωση του ανθρώπου. 

          Πηγαίνουμε σ' ένα σημαντικό συνέδριο. Ένα συνέδριο απολογισμού. Για θυμηθείτε που ήμασταν το 2009, που ήμασταν το 2013. Τι καταφέραμε. 

          Ένα συνέδριο με πολιτικό στίγμα, με σχέδιο αγώνα για δημιουργία, με ανατροπή στην Ελλάδα, με αλλαγές στην Ευρώπη.
 
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ