2016-09-12 19:33:10
Φωτογραφία για Η ζημιά που υπέστη η Samsung λόγω του Galaxy Note 7
Πριν δύο εβδομάδες και κατά την επίσημη παρουσίαση του ολοκαίνουργιου Galaxy Note 7, η μετοχές της εταιρίας βρεθήκαν στο ...μεγαλύτερο νούμερο στην ιστορία τους. Το 2016 φαινόταν ότι θα ήταν η χρονιά της Samsung. Μετά την κυκλοφορία των Galaxy S7 και S7 Edge, που εύκολα νικήσαν τον ανταγωνισμό, όλα μοιάζαν ιδανικά για την εταιρία. Έπειτα, κατά την κυκλοφορία του, το Galaxy Note 7 έσπαγε όλα τα ρεκόρ προ-παραγγελιών και φαινόταν ότι ακόμη και η κυκλοφορία των νέων iPhone δεν προβλημάτιζε τους χρήστες, που αγόραζαν σαν τρελοί το νέο Galaxy Note 7.

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω ακυρώθηκαν πολύ γρήγορα λόγο των περιστατικών αυτανάφλεξης ορισμένων συσκευών. Στην αρχή πολύ, λίγα και μεμονωμένα περιστατικά μας κάναν να νομίζουμε ότι κάποιο θέλουν να σαμποτάρουν την τεράστια επιτυχία της Samsung, αλλά όπως όλα δείχνουν το flagship που τα είχε όλα, δεν είναι δυνατή μπαταρία. Επιπροσθέτως, ανακοινωθήκαν τα νέα iPhones και δημιούργησαν τεράστιο hype στην τεχνολογική κοινότητα.


Σήμερα το πρωί οι μετοχές της Samsung βρεθήκαν στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δύο μηνών και η κεφαλαιοποίηση αγοράς είναι στα 14.3 δισεκατομμύρια δολάρια. Προς το παρόν οι μετοχές είναι -6.3% και συγκεκριμένα στα 1,321.02 δολάρια.

Οι επενδυτές της εταιρίας αναμένουν τις αναφορές των οικονομικών αναλυτών σχετικά με την συνολική οικονομική ζημία που έχει προκληθεί λόγο της απόσυρσης των Galaxy Note 7. Βέβαια αναφέρεται ότι η ζημία είναι ανυπολόγιστη, καθώς έχει πληγεί ανεπανάληπτα η φήμη της εταιρίας και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αλλά και επενδυτών.

“Ακόμη και αν η Samsung παραδώσει τα Note 7s προς πώληση με νέες μπαταρίες, οι πωλήσεις δε θα φτάσουν σε καμιά περίπτωση τις αρχικές προβλέψεις” Αναφέρει ο αναλυτής της HMC, Greg Roh

“Μερικοί αναφέρουν ότι το Galaxy Note 7 θα μπορούσε να είναι το καλύτερο σε πωλήσεις smartphone ever για την εταιρία, αλλά όπως όλα δείχνουν μπορεί να είναι το χειρότερο” Αναφέρει ο αναλυτής Lee Seung-woo, των IBK Securities.

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, η οικονομική ζημία της εταιρίας υπολογίζεται σε περίπου 1.5 δισεκατομμύριο δολάρια. Τέλος, υπολογίζεται ότι τα τεμάχια που είχαν πουληθεί πριν ξεκινήσει η ανάκληση, ήταν 2.5 εκατομμύρια.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ