2016-09-18 01:27:11
Φωτογραφία για F-35 vs. F/A-18 …στα δικαστήρια σε ευρωπαϊκό έδαφος!
Πόλεμος ξεσπάει σε ευρωπαϊκό έδαφος ανάμεσα στους δυο αμερικανικούς αεροναυπηγικούς κολοσσούς, τη Boeing και τη Lockheed Martin, με αφορμή την αξιολόγηση από την Αεροπορία της Δανίας των μαχητικών που πρότειναν, το F/A-18 Super Hornet η πρώτη και το F-35 Lightning II η δεύτερη, μια διαγωνιστική διαδικασία που οδήγησε στην επιλογή του δευτέρου αεροσκάφους.

Η Boeing όμως αντιδρά, υπονοώντας ότι η διαδικασία ήταν φωτογραφική και στόχο είχε εξ αρχής να βγάλει πρώτο το F-35, με αποτέλεσμα να κάνει πλέον το πρώτο βήμα για την επίσημη νομική αμφισβήτηση της αξιολόγησης του υπουργείου Άμυνας της Δανίας για το πρόγραμμα του νέου μαχητικού, κάνοντας λόγο επισήμως για λάθος διαδικασία που οδήγησε σε εσφαλμένα συμπεράσματα, τα οποία την αδίκησαν, δυσφημώντας το προϊόν της που σκοπεύει να συμμετάσχει και σε άλλους διαγωνισμούς.

Συγκεκριμένα, η εταιρία υπέβαλε στο υπουργείο Άμυνας της Δανίας αίτημα (Request for Insight) για την παροχή όλων των στοιχείων και δεδομένων σχετικών με τη διαδικασία αξιολόγησης του νέου μαχητικού και την απόφαση που λήφθηκε τον περασμένο Ιούνιο (αφορούσε την προμήθεια 27 F-35A Lightning II).


«Το υπουργείο Άμυνας και το Γραφείο Προγράμματος Νέου Μαχητικού δεν συνέστησε το Boeing F/A-18 Super Hornet, μία απόφαση που η εταιρία θεωρεί ως το προϊόν ελαττωματικής διαδικασίας αξιολόγησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση Τύπου.

«Όπως είχαμε σημειώσει όταν είχε ανακοινωθεί η απόφαση, θεωρούμε ότι η αξιολόγηση των ανταγωνιστών από το υπουργείο [Άμυνας της Δανίας] ήταν θεμελιωδώς ελαττωματική και αξιολόγησε ανακριβώς το κόστος και τις ικανότητες του F/A-18 Super Hornet», δήλωσε η Debbie Rub, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Boeing Global Strike. «Κάνουμε αυτό το βήμα επειδή διακυβεύονται πάρα πολλά για τη Δανία και δυνητικά άλλες χώρες που αξιολογούν το Super Hornet», συμπλήρωσε.

Ήδη, νωρίτερα φέτος, η Boeing είχε παρουσιάσει τις ανησυχίες της σε σχέση με τη διαδικασία αξιολόγησης στην επιτροπή άμυνας του κοινοβουλίου της Δανίας πριν την απόφαση της ανάθεσης της σύμβασης, έχοντας ως κομβικό ζήτημα την εκτίμηση του υπουργείου Άμυνας της Δανίας ότι το Super Hornet θα είχε διπλάσιο κόστος σε σχέση με αυτό που καταγραφόταν αναλυτικά στον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

«Η Δανία αξίζει να γνωρίζει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι μία δίκαιη και διάφανη διαδικασία χρησιμοποιήθηκε για την επιλογή του νέου μαχητικού της χώρας», είπε η Rub. «Η σημερινή μας ενέργεια υπογραμμίζει την πίστη μας ότι η αξιολόγηση από το υπουργείο [Άμυνας της Δανίας] καθενός από τα τέσσερα κριτήρια επιλογής υπολείπονταν των αντικειμενικών στόχων και θα πρέπει να επανεξεταστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό που επιτρέπει ο νόμος της Δανίας», συμπλήρωσε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ