2016-09-21 00:25:13
Φωτογραφία για Αντιμετώπισε τις λιγούρες μετά από μια κουραστική μέρα εύκολα!
Ζείτε και σεις ημέρες κατά τις οποίες νομίζετε ότι αν δεν φάτε κάτι γλυκό θα σωριαστείτε; Πείτε μου ότι δεν είμαι μόνη και πάμε να δούμε μερικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις κρίσεις λιγούρας όσο είναι καιρός! Σίγουρα το άγχος και η πίεση μας οδηγούν σε αυτά τα ξεσπάσματα, αλλά καλό είναι να τα αποφεύγουμε. Όχι μόνο για την διατήρηση των κιλών μας, αλλά και για την καλύτερη υγεία μας!

Tetris: Σας ακούγεται παράξενο, αλλά σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Addictive Behaviors ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να καταγράψουν τις λιγούρες τους. Από τους μισούς ζητήθηκε να παίξουν Tetris, αφού κατέγραψαν τα επίπεδά τους. Όπως αποδείχθηκε, όσοι ασχολήθηκαν με το εν λόγω παιχνίδι είδαν μείωση στις λιγούρες τους κατά 14%, ενώ οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα παιχνίδια που εγείρουν τον εγκεφαλό μας βοηθούν μέχρι και στην εξάλειψη της επιθυμίας μας για γλυκό!

Γυμναστική: Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Medicine & Science in Sports & Exercise, όταν «ιδρώνεις» το άγχος σου καταναλώνεις αργότερα λιγότερες θερμίδες
. 34 φοιτητές συμμετείχαν στην μελέτη και από αυτούς είχε ζητηθεί να απαντήσουν σε ερωτήσεις κατανόησης κειμένου και προβλήματα μαθηματικών. Καταστάσεις γνωστές για την πίεση που δημιουργούν. Στη συνέχεια, οι μισοί από αυτούς χαλάρωσαν και οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν για 30 λεπτά. Μετά από αυτό ήταν ελεύθεροι να φάνε πίτσα. Το συμπέρασμα; Εκείνοι που ακολούθησαν το πρόγραμμα γυμναστικής κατανάλωσαν 25 λιγότερες θερμίδες από τους υπόλοιπους!

Περπάτημα: Αν δεν είστε τύπος της έντονης γυμναστικής, τότε ακόμα και ένας απλός περίπατος θα βοηθήσει να κατανικήσετε την λιγούρα για αλμυρό ή γλυκό που σας έχει πιάσει! Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ έδειξε ότι οι λιγούρες για γλυκό μειώθηκαν στους ενήλικες που περπάτησαν έντονα ή ανέβηκαν σκαλιά για περίπου 15 λεπτά!

Δραστηριότητες: Βρείτε κάτι άλλο να κάνετε! Αν δεν μπορείτε να ασκηθείτε, φτιάξτε τα νύχια σας. Ακούστε μουσική, διαβάστε ένα βιβλίο (όχι μαγειρικής!), διαλογιστείτε! Το νόημα είναι να απασχοληθείτε με κάτι άλλο. Και θα χαλαρώσετε και δεν θα βουτήξετε με τα μούτρα στην πραλίνα φουντουκιού!

Τηλεόραση: Κλείστε την! Οι ειδικοί προτείνουν να απολαμβάνετε το φαγητό σας μακριά από την τηλεόραση για να δίνετε όλη σας την προσοχή σε αυτό. Και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει έρευνα από το International Journal of Eating Disorders, αν τρώμε χωρίς να αποσπάται η προσοχή μας, τότε είναι πιθανότερο να αποφύγουμε τα άσκοπα τσιμπολογήματα!

+1: Εντοπίστε το επίπεδο της πείνας σας. Θέλετε, όντως, κάτι που θα σας βοηθήσει να κορέσετε το άδειο σας στομάχι ή απλώς δε έχετε τι να κάνετε, σκέφτεστε τη χαστούρα στην δουλειά και τα ραντεβού και ορμάτε στο ψυγείο;
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ