2016-09-21 08:06:22
Φωτογραφία για Πώς θα κάνεις την τέλεια πρόποση ως κουμπάρος!
Η μεγάλη μέρα του γαμπρού πλησιάζει. Μάντεψε, όμως: είναι και η δική σου μέρα μεγάλη. Γιατί είσαι ο κουμπάρος. Ο wingman. Ο κολλητός. Ο άνθρωπος ο οποίος θα οδηγήσει το ζευγάρι από την ελευθερία στα επίσημα δεσμά του γάμου, που θα τους περάσει τα στέφανα και τις βέρες, που θα φάει κατάμουτρα το μισό από το ρύζι που θα πετάξουν οι καλεσμένοι. Επιπλέον, μετά το γαμπρό και τη νύφη, είσαι αυτός που θα τραβήξει τα περισσότερα βλέμματα. Τόσο στην τελετή, όσο και αργότερα, στο γλέντι. Ειδικά εκεί και ειδικά τη στιγμή που θα σηκωθείς για να ευχηθείς επισήμως στους φίλους που πάντρεψες.

Η στιγμή της πρόποσης είναι αυτή που μπορεί να καταξιώσει ή να καταβαραθρώσει έναν κουμπάρο. Και υπάρχει τρόπος να την κάνεις θριαμβευτική εάν μιλήσεις σωστά. Φρόντισε απλώς να είσαι σύντομος, ουσιώδης και συγκινητικός. Κι αν αυτά σου φαίνονται γενικόλογα και δύσκολα, γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να σε προετοιμάσουμε.


Συγκέντρωσε τις ιστορίες

Για να σε έχει διαλέξει για κουμπάρο του, έχετε περάσει πολλά μαζί. Καλές αλλά και άσχημες καταστάσεις. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να κάτσεις και να θυμηθείς τις μεγάλες στιγμές που έχετε ζήσει μαζί. Κάποια ή κάποιες απ' αυτές θα πρέπει να τις αναφέρεις. Εξυπακούεται ότι δεν μπορούν να ειπωθούν όλα μπροστά στους δεκάδες συγγενείς και καλεσμένους ενός γάμου. Μια ιστορία για το πώς ο γαμπρός σου έσωσε κάποτε τη ζωή είναι κάτι που όλοι θέλουν ν’ ακούσουν. Το φημισμένο strip club που επισκεφθήκατε στην Μπρατισλάβα, όμως, είναι καλύτερα να μείνει μεταξύ σας.

Γράψτες. Και ξαναγράψτες.

Ξέρεις γιατί οι κωμικοί στο YouTube σε κάνουν και γελάς; Γιατί ακολουθούν σενάριο. Ναι καλά διαβάζεις, σενάριο. Ξέρουν τη χρονική στιγμή που θα πετάξουν την ατάκα, το πότε θα πουν το αστείο, ακόμη και το μορφασμό που πρέπει να κάνουν. Κάτι παραπλήσιο επιβάλλεται να κάνεις και εσύ - αν δεν θέλεις να το ονομάσεις σενάριο, πες το οδηγό, μπούσουλα ή όπως αλλιώς θέλεις.

Αφού διαλέξεις τις ιστορίες σου, χρησιμοποίησέ τις ως βάση για να χτίσεις την ομιλία σου. Βάλε τα γεγονότα με τη σωστή χρονολογική σειρά, φρόντισε να εντάξεις στις κατάλληλες θέσεις και στιγμές τα καλύτερα σου σχόλια και πέταξε ένα - δύο αστεία εκεί που όντως τα «σηκώνει» η κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε η ομιλία σου να μην ξεπεράσει τα πέντε - έξι λεπτά. Το τελευταίο που θέλει ένας κουμπάρος είναι νυστάξει τους καλεσμένους και το τελευταίο που θέλουν οι καλεσμένοι είναι να κρυώσουν τα φαγητά τους εξαιτίας της μαρκόσυρτης ομιλίας του κουμπάρου.

Κάνε πρόβες

Άλλο ένα τρικ που κάνει τους stand-up comedians ξεχωριστούς: μελετούν, προετοιμάζουν και προβάρουν τα πάντα. Από τη φωνή τους μέχρι τους μορφασμούς του προσώπου τους και από κομπιάσματα που πιθανόν να κάνουν, μέχρι τα ρούχα που φορούν. Αν, λοιπόν, δεν διαθέτεις φυσικό επικοινωνιακό ή αυτοσχεδιαστικό ταλέντο, λίγη πρόβα θα σε βοηθήσει. Θα διώξει το άγχος, θα σε προετοιμάσει ψυχολογικά και θα σε βοηθήσει να μην ξεχάσεις ούτε μια πρόταση από την πρόποσή σου.

Σκέψου πως είσαι ένας ηθοποιός που προετοιμάζεται για ένα «δεύτερο» ρόλο. Ένα τρικ που θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα, είναι να ηχογραφήσεις την ομιλία στο κινητό ή σε κάποιο μαγνητόφωνο και να την ακούσεις λίγο πριν πέσεις για ύπνο. Θα σου φανεί απίστευτο, αλλά το μυαλό θα «αποστηθίσει» τα περισσότερα από τα λεγόμενά σου.

Χαλάρωσε

Την ώρα της ομιλίας απαιτείται να είσαι ήρεμος. Εννοείται ότι το τρακ δεν φεύγει έτσι απλά, επειδή το εύχεσαι, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χαλαρώσεις. Αν δεις τα σκούρα, πήγαινε στην τουαλέτα της αίθουσας δεξιώσεων, απομονώσου και πάρε μερικές βαθιές αναπνοές μπροστά στον καθρέφτη. Εναλλακτικά, πιες δυο ποτηράκια κρασί. Έχε στο νου σου ότι το τρακ μας κάνει να μιλάμε γρήγορα. Ρύθμισε τη ροή της ομιλίας σου κάνοντας μικρές παύσεις και μιλώντας λίγο πιο δυνατά σε σχέση με τη συνήθη ένταση της φωνής σου. Και όλα θα πάνε καλά.

Μη χρησιμοποιήσεις αστεία από το διαδίκτυο

Σε μια εποχή που ακόμη και το τελευταίο σπίτι στη Σομαλία έχει Internet, δεν είναι και τόσο έξυπνο να χρησιμοποιήσεις τ’ αστεία άλλων. Ακούγεται λογικό να επικαλεστείς ένα ρητό κάποιου διάσημου άντρα για τη φιλία, αλλά όχι το τελευταίο ανέκδοτο που διάβασες στο γκρουπ «Χάχας» στο Facebook. Το μυστικό είναι να γίνεις συγκεκριμένος. Και με αυτό, εννοούμε ότι η ομιλία σου πρέπει να «στοχεύει» στο γαμπρό. Χωρίς inside jokes, όμως. Πρέπει τα αστεία και τις αναφορές σου να τα πιάσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Όχι μόνο αυτός, εσύ και οι κολλητοί σας. Μπορείς να ασχοληθείς με το λουλουδάκι στο πέτο του, με τα υπερβολικά χτενισμένα μαλλιά του ή με το γεγονός ότι ποτέ δεν περίμενες ότι «ένας τέτοιος ασχημάντρας θα έβρισκε μια τόσο όμορφη γυναίκα».

Σημαντικό: Αυτό που θέλεις, είναι να κάνεις τον κόσμο να χαλαρώσει και να ευθυμήσει - όχι να ξεκαρδιστεί στο γέλιο. Εκμεταλλεύσου, λοιπόν, τον γαμπρό. Αλλά με ρέγουλα.

Κλείσε την ομιλία σου σαν κύριος

Στο τέλος, ένα μόνο πράγμα έχει σημασία. Ο λόγος για τον οποίο παρίστανται όλοι εκεί τη συγκεκριμένη στιγμή: το ζευγάρι. Όποια τακτική κι αν ακολουθήσεις, μην ξεχάσεις στο τέλος τους καλούς σου τρόπους. Είσαι περήφανος που ο κολλητός σου βρήκε μια τόσο εκθαμβωτική σύζυγο και είσαι βέβαιος ότι μόνο όμορφα πράγματα έχουν να περιμένουν όλοι από αυτούς.

Σήκωσε το ποτήρι στην υγειά τους και τέλος. Αυτό ήταν, δεν έχει άλλο. Μην τους κλέβεις άλλο τα φώτα. Κάθισε στη θέση σου, απόλαυσε τη στιγμή και συνέχισε ελεύθερα το φλερτ με τις φίλες της νύφης...
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ