2016-09-22 18:27:35
Φωτογραφία για Βίαια επεισόδια στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας - Η Εθνοφρουρά στους δρόμους
Για δεύτερο βράδυ χθες σημειώθηκαν βίαια επεισόδια στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ μεταξύ Αστυνομικών και πολιτών που διαμαρτύρονται για το θάνατο ενός αφροαμερικανού.

Ο Κυβερνήτης της Πολιτείας κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κα διέταξε την ανάπτυξη της Εθνοφυλακής και της Αστυνομίας για υποστήριξη των τοπικών αρχών. Εκπρόσωπος του Δημαρχείου δήλωσε πως χθες βράδυ ένας άνδρας τραυματίστηκε από σφαίρα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν εκατοντάδες διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες και πέταξαν αντικείμενα κατά των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες έκαναν χρήση διακρυγόνων, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο λόγος της οργής των διαδηλωτών είναι ο θάνατος του Κιθ Λαμόντ Σκοτ, ενός αφροαμερικανού , 43 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Σκοτ τραυματίσθηκε θανάσιμα από σφαίρα όταν αρνήθηκε να αφήσει το περίστροφό του. Ατομα του περιβάλλοντός του δηλώνουν ότι δεν κρατούσε παρά ένα βιβλίο. Στον τόπο του φονικού συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι θρησκευτικών κοινοτήτων, μέλη οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάτοικοι.


Το όπλο είναι "ψέμα", δήλωσε στο AFP γειτόνισσα του Σκοτ. "Αφαίρεσαν το βιβλίο και το αντικατέστησαν με ένα περίστροφο. Ο άνδρας αυτός καθόταν εδώ κάθε μέρα περιμένοντας το σχολικό λεωφορείο του γιου του", είπε.

Ο θάνατος του Κιθ Λαμόντ Σκοτ, ο τελευταίος μίας σειράς ανάλογων περιστατικών στις ΗΠΑ, προκάλεσε μία πρώτη διαμαρτυρία των κατοίκων από το βράδυ της Τρίτης. Ομως, την αρχικά ειρηνική διαμαρτυρία ακολούθησαν βίαια επεισόδια κατά τα οποία 16 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, καθώς και άγνωστος αριθμός διαδηλωτών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ