2016-09-25 13:33:14
Φωτογραφία για Ανω Λάβδανη - Δήμος Πωγωνίου: Πήραν τα φτυάρια οι κάτοικοι και στρώνουν τους δρόμους [video]
Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους οι λιγοστοί κάτοικοι της ακριτικής περιοχής  του Δήμου Πωγωνίου, προκειμένου να αποκαταστήσουν- όσο βέβαια αυτό είναι εφικτό -την άθλια κατάσταση  στην οποία βρίσκεται επαρχιακός δρόμος πολύτιμος για τις μετακινήσεις τους, καθώς ενώνει την Ανω Λάβδανη με τα χωριά Δημόκορη και Ψηλόκαστρο,συντομεύοντας  κατά πολύ την  πρόσβασή τους, στην Ε.Ο Ιωαννίνων Κακαβιάς.

Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη  περιοχή  οι λιγοστοί κάτοικοι είναι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, και η κακή κατάσταση του  επαρχιακού οδικού δικτύου τους κρατά απομονωμένους απο το Κ.Υ στο Καλπάκι, το Δελβινάκι, τον Παρακάλαμο και απο τα υπόλοιπα μεγάλα χωριά του Δήμου Πωγωνίου.

Όπως δήλωσε στο epirus-tv-news.gr  ο κ.Δ. Παπαβασιλείου κάτοικος του χωριού πολλάκις έχουν απευθυνθεί  στον Δήμο Πωγωνίου ζητώντας τη συνδρομή του, κάτι όμως που δεν έχουν εισπράξει εδώ και αρκετά μεγάλο  χρονικό διάστημα...


Με τις   πρώτες  φετινές βροχές ο δρόμος έγινε και πάλι αδιάβατος και έτσι σήμερα οι κάτοικοι έριξαν με δική τους πρωτοβουλία ποσότητα χαλικιού.

Ο κ. Παπαβασιλείου απήθυνε έκκληση για μια ακόμη φορά στον Δήμο Πωγωνίου καθώς και στην Περιφέρεια Ηπείρου ,αφού με τον  χειμώνα να είναι μπροστά  τους  οι κάτοικοι των απομακρυσμένων αυτών χωριών βρίσκονται εκ νέου αντιμέτωποι με την απομόνωση.

Στα  ακριτικά χωριά του Δήμου Πωγωνίου οι λιγοστοί ηλικιωμένοι   πέρα απο τη μοναξιά και την  αυξημένη εγκληματικότητα απο τα σύνορα με την Αλβανία  αισθάνονται συνάμα  ξεχασμένοι απο τον Δήμο Πωγωνίου   και  μόνοι τους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα της καθημερινότητάς τους .,όπως δήλωσε στο epirus-tv-news ο κ.Παπαβασιλείου
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ