2016-09-26 18:23:25
Φωτογραφία για ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ: Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις υποστήριξε πως η Ελλάδα υφίσταται σκληρότερη οικονομική προσαρμογή εξαιτίας της «λαϊκιστικής στάσης» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Μιλώντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη Ρίγα της Λετονίας τη Δευτέρα για τον λαϊκισμό στην Ε.Ε, ο Λετονός επίτροπος επέλεξε να φέρει ως «παράδειγμα» την περίπτωση της Αθήνας. «Ο λαϊκισμός δεν λύνει προβλήματα, αλλά δημιουργεί προβλήματα» είπε, τονίζοντας πως «αυτό μπορούμε να το δούμε στην κλασική περίπτωση της Ελλάδας». 

«Μία νέα κυβέρνηση ήρθε με μία λαϊκιστική στάση, πως δεν χρειαζόμαστε πλέον λιτότητα, πως θα ξοδέψουμε όσα θέλουμε, και ουσιαστικά η Ελλάδα σήμερα εφαρμόζει αυστηρότερα μέτρα λιτότητας από ό,τι θα χρειαζόταν εάν οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν συνεχιστεί» είπε ο Ντομπρόβσκις, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο επίτροπος ανέφερε επίσης, σύμφωνα με τις αναφορές, πως η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για την παραμονή της ελληνικής οικονομίας σε ύφεση και το 2015 αντί της ανάπτυξης που προβλεπόταν, εξαιτίας της «μη συνέχισης» των μεταρρυθμίσεων.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ