2016-09-28 03:52:14
Φωτογραφία για Γίνεται της…«τρελής» με τις επαναπιστοποιήσεις και το ΕΙΑΣ έχασε το παιχνίδι! Πρόβλημα οι «μαύροι κωδικοί»! Νέα στέγη στους εκκαθαριστές!
Άρον άρον στοιβάζονται σε αίθουσες ασφαλιστικών εταιριών, διαμεσολαβούντες πάσης κατηγορίας για να επαναπιστοποιηθούν βάσει υποχρεώσεων που έθεσε η ΔΕΙΑ για τα έτη 2015, 2016.

Τα παρατράγουδα είναι πολλά στην προσπάθεια συμμόρφωσης στην απόφαση 45/21-11-2014 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3350/12.12.14 και καθιερώνει επανεκπαίδευση-επαναπιστοποίηση γνώσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Πιο συγκεκριμένα, οι διαμεσολαβητές πρέπει να συμπληρώσουν 75 ώρες επανεκπαίδευσης ανά 5ετία. Η πρώτη 2014-2019 ξεκίνησε με τις εταιρίες ανοργάνωτες στον τομέα αυτό και με πολλά «κενά» που εντοπίζονται στον διαχωρισμό ύλης και κατηγορίας διαμεσολαβητών, στην «πιστοποίηση» εκπαιδευτών και σχολών και στο πρόβλημα μη ενεργών κωδικών ή και «μαύρων» που κάνουν τη δουλειά χωρίς προσόντα.

Ερωτηματικά θέτουν οι γνωρίζοντες για το πώς και ποιοι θα διδάξουν εξειδικευμένους τομείς του ασφαλιστικού επαγγέλματος όπως θεσμικά θέματα (νομοθεσία, δεοντολογία, ενημέρωση καταναλωτή κλπ, ειδικά προϊόντα ασφάλισης, τεχνικές πωλήσεων) χωρίς οι ίδιοι να είναι πιστοποιημένοι στο αντικείμενο! Το nextdeal.gr προτείνει οι αρμόδιοι να εισηγηθούν σχετική νομοθετική ρύθμιση.


Η ένταση του προβλήματος που είναι «νέος πονοκέφαλος» για στελέχη εκπαίδευσης και Διευθύνοντες Συμβούλους αποτυπώνεται και στην επιλογή όλων των συστημικών τραπεζών και τουλάχιστον δέκα ασφαλιστικών εταιριών (Eurolife, Συνεταιριστική, Αγροτική, ERGO, Ευρωπαϊκή Πίστη, Μινέττας, METLIFE, Groupama, Generali, ALLIANZ, INTERAMERICAN, PRIME, ΕΘΝΙΚΗ) να μην επιλέξουν το ΕΙΑΣ το οποίο συνεργάζεται με διάφορους εκπαιδευτές «εξωτερικούς» συνεργάτες και υπαλλήλους ασφαλιστικών εταιριών που εκ των πραγμάτων δεν «επιλέγουν» οι ασφαλιστικές εταιρίες, ακόμα και μέλη ΔΣ ΕΙΑΣ, επειδή «εκπαιδεύουν» και άτομα που πιθανόν δεν «εγκρίνουν» κάποιες ασφαλιστικές εταιρίες και λόγω του ότι δεν είναι σίγουροι λόγω των πολλαπλών εκτός εκπαίδευσης ιδιοτήτων τους και συμφερόντων τους. Πολλοί κινδυνεύουν να στείλουν τους ασφαλιστές τους για επαναπιστοποίηση σε εταιρίες εκπαίδευσης αγνώστων ιδιοκτητών χωρίς πιστοποίηση.

Γενικώς οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν ότι η πιστοποίηση και ΕΠΑΝΑΠΙΣΤΟΠΟΙΣΗΣΗ είναι ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΟΣ θέμα και ότι η ΤτΕ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και σε αυτό το θέμα για την πάταξη των «μαύρων κωδικών» και όσων το έχουν «παραεπάγγελμα», και ότι στη χώρα μας επιχειρείται ένα «ξεκαθάρισμα» όλων αυτών που έφτιαξαν «παρέες» προώθησης ατομικών συμφερόντων με ψευδή στοιχεία δύναμης πολλών κωδικών. Η «αλληλοκάλυψη» ξεπέρασε τα όρια Πληροφορίες στο www.nextdeal.gr αναφέρουν ότι σύντομα η ΤτΕ (ΔΕΙΑ) θα ξεκινήσει έλεγχο και προσπάθεια μείωσης του φαινομένου «παρασιτισμού» στο χώρο και δίωξη των παρανομούντων με νομικές διαδικασίες επείγουσας εκδίκασης υποθέσεων που αφορούν διαμεσολαβούντες.

Τέλος, το www.nextdeal.gr πληροφορεί τους αναγνώστες του ότι όλοι οι εκκαθαριστές εταιριών που έκλεισαν θα συνεργαστούν στον ίδιο χώρο σε κτήριο πρώην Ομίλου ΑΣΠΙΣ στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 60 για αποδοτικότερη διεκπεραίωση και συντονισμό. Πρώτο τους μέλημα και η καταγραφή εκκρεμοτήτων διαμεσολαβούντων στις διάφορες εταιρίες που έκλεισαν με ενιαία αντιμετώπιση και άμεση εκκαθάριση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2016
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2016
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ