2012-05-17 15:36:04
Φωτογραφία για Οι νέοι Γάλλοι υπουργοί ζητάνε αναπτυξιακή πολιτική
Επιμένουν στην αναπτυξιακή τους «ατζέντα» οι στενότεροι συνεργάτες του νέου Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και κρατάνε ψηλά τους … «προεκλογικούς τόνους», όταν και άπαντες υπόσχονταν … ρήξη με την δρομολογούμενη από τη Γερμανία οικονομική πολιτική της ΕΕ.

O νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε νωρίτερα πως η νέα κυβέρνηση δεν θα επικυρώσει την δημοσιονομική συμφωνία της ΕΕ, αν δεν περιληφθούν σε αυτήν ρήτρες για τόνωση της ανάπτυξης. Ειδικότερα επανέλαβε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του νέου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, λέγοντας πως η Ευρώπη πρέπει να κάνει προσπάθεια ώστε να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη, αφού «η λιτότητα μόνη δεν μπορεί να επιλύσει την κρίση χρεών».

Την ίδια ώρα ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, δήλωσε, στη πρώτη του συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, πως καίτοι ο ίδιος θεωρεί εαυτόν «βαθιά Ευρωπαίος», ωστόσο πιστεύει πως «χρειαζόμαστε μια διαφορετική Ευρώπη, μια Ευρώπη που να είναι πολύ περισσότερο στραμμένη προς την απασχόληση…».

Και κατέληξε λέγοντας πως μόνον μέσα από την ενίσχυση της απασχόλησης «θα καταφέρουμε να ξεδιαλύνουμε την ευρωπαϊκή κρίση».
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ