2012-05-17 15:33:04
Φωτογραφία για Τέλος στα φάρμακα με πίστωση για τους ασφαλισμένους
Οι ασθενείς θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τις θεραπείες τους από τις 23 Μαΐου, αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη του προς τα φαρμακεία κι έτσι οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να διακόψουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους. Τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισαν στη χτεσινή τους συνεδρίαση να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενα για τα οφειλόμενα χρέη του ΕΟΠΥΥ, που φτάνουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Οπως αποφασίστηκε, τα φαρμακεία όλης της χώρας βάζουν τέλος στη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τις 23 Μαΐου, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και θα κατεβάσουν ρολά, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει αναπόφευκτα, για ακόμη μία φορά, τεράστια ταλαιπωρία, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως είναι οι ηλικιωμένοι αλλά και οι μακροχρόνια πάσχοντες.

Δηλαδή, από την ερχόμενη Τετάρτη οι ασθενείς θα καλούνται να πληρώνουν κανονικά όλο το κόστος των φαρμάκων και στη συνέχεια θα διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ. Θα πηγαίνουν στον οργανισμό με τις αποδείξεις, για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Τώρα, αν ο ΕΟΠΥΥ θα μπορέσει να τα καλύψει όλα αυτά και να επιστρέψει άμεσα τα λεφτά στους ασφαλισμένους, κανείς δε γνωρίζει…
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ