2012-05-17 15:43:03
Φωτογραφία για Είχαν πεθάνει αλλά οι συγγενείς έπαιρναν κανονικά τη σύνταξή τους
Τι και αν είχαν αποδημήσει εις Κύριον επτά ηλικιωμένοι, οι συντάξεις τους εξακολουθούσαν να εισπράττονται από τους «πονηρούς» συγγενείς τους!

Η νέα απίστευτη απάτη εις βάρος του ΙΚΑ αποκαλύφθηκε στα Τρίκαλα και ήδη η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, όπου και θα κληθούν να λογοδοτήσουν οι συγγενείς των επτά αποθανόντων.

Από την έρευνα που διεξήγαγαν οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Τρικάλων προέκυψε ότι επτά Τρικαλινοί εισέπρατταν για χρόνια ολόκληρα τις συντάξεις νεκρών συγγενών τους, εξαπατώντας το Δημόσιο και βάζοντας στην τσέπη δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της απάτης ξεκίνησε όταν κατά τον ετήσιο έλεγχο του ιδρύματος για την καταβολή σύνταξης στους δικαιούχους μόνο με τη φυσική τους παρουσία, διαπιστώθηκε ότι σε επτά περιπτώσεις οι δικαιούχοι είχαν πεθάνει και οι συγγενείς τους προέβαιναν σε παράνομη είσπραξη. Το σύνολο της απάτης ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Στις τέσσερις από τις επτά περιπτώσεις παράνομης είσπραξης συντάξεων που χορηγήθηκαν στα Τρίκαλα, το καταβληθέν ποσό φτάνει συνολικά τις 110.000 ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες τρεις περιπτώσεις εντοπίστηκαν στην Καλαμπάκα.

Ηδη, σύμφωνα με τον διευθυντή του ΙΚΑ Τρικάλων, Ευάγγελο Γεωργολόπουλο, οι συγκεκριμένες υποθέσεις έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και έχει ζητηθεί από τους συγγενείς των θανόντων η επιστροφή των καταβληθέντων ποσών.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ