2016-09-29 15:43:15
Φωτογραφία για Προκλητικός ο Ερντογάν αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης: «Δώσαμε τα νησιά στους Έλληνες»
Για πρώτη φορά Τούρκος πρόεδρος εκφράζει δημοσίως τη διαφωνία του με τη Συνθήκη της Λωζάνης, με βάση την οποία δημιουργήθηκε η σύγχρονη Τουρκία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ερντογάν ισχυρίζεται ότι το καθεστώς του κεμαλισμού επιχείρησε να προβάλλει ως νίκη την Συνθήκη της Λωζάνης, τα άρθρα της οποίας, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας.

«Με την συνθήκη της Λωζάνης παραχωρήσαμε τα νησιά του Αιγαίου. Όσοι έλαβαν μέρος στις συνομιλίες της Λωζάνης δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Σήμερα βιώνουμε τις επιπτώσεις αυτής της αδυναμίας», είπε χαρακτηριστικά ο Τούργκος Πρόεδρος.

“Αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι”, είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν ο οποίος πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που πετύχαινε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ο διεθνής παράγοντας θα επέβαλλε στην Τουρκία μια συνθήκη πολύ πιο χειρότερη από αυτή των Σεβρών.

ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr/international/411603,Proklhtikos-o-Erntogan-amfisvhtei-th-syn8hkh-ths-Lwzanhs-Dwsame-ta-nhsia-stoys.html
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ