2016-10-01 17:56:12
Φωτογραφία για Ο πλούτος πάει στους άντρες!
Στους πέντε κροίσους μόνο η μία είναι γυναίκα, αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα του London School of Economics που επιβεβαιώνει ότι το χάσμα στα πορτοφόλια των δύο φύλων καλά κρατεί.

Στο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού που είναι οι ζάμπλουτοι, μόνο το 14-22% είναι γυναίκες και στις επτά χώρες που μελέτησε το LSI  στο πλαίσιο της έρευνας με τίτλο «International Inequalities Institute».

Οι κτηματίες και οι κάτοχοι μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που συγκέντρωναν τον πλούτο διαχρονικά, έχουν αντικατασταθεί από CEO και επιχειρηματίες –πολλοί από τους οποίους ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες. Στις τάξεις αυτές, οι γυναίκες έχουν μειωμένη εκπροσώπηση, παρατηρεί η διδάκτωρ Alessandra Casarico από το Bocconi University από την Ιταλία που συνυπογράφει την έρευνα.

Σε βάθος χρόνου, οι γυναίκες έχουν ανέβει αρκετά σκαλιά στην ιεραρχία του πλούτου στις χώρες όπου εστιάζει η έρευνα, δηλαδή , στη Δανία, την Ιταλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και τη Βρετανία, με μοναδική εξαίρεση την Αυστραλία. «Φαίνεται πως υπάρχει ένα γυάλινο ταβάνι για τις γυναίκες εκεί», αναφέρει η έκθεση.


Οι ερευνητές ανακάλυψαν, επίσης, ότι οι επενδύσεις ως μέσο αύξησης του πλούτου παίζουν πιο σημαντικό ρόλο στις γυναίκες απ’ ό,τι στους άντρες.  Ένας πιθανός λόγος, βέβαια, για αυτό είναι ότι οι δισεκατομμυριούχοι συνήθως «γράφουν» στις γυναίκες τους ένα σημαντικό μέρος των κινητών αξιών τους για φορολογικού λόγους.

Ένας άλλος λόγος που καταρρίπτει κάθε έννοια ρομαντισμού, είναι ότι πολλές φορές, οι ζάμπλουτες γυναίκες συνήθως επιλέγουν κροίσους για να παντρευτούν, ώστε να ενώσουν τη ζωή και τις… περιουσίες τους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ