2016-10-02 17:40:10
Φωτογραφία για 1ο Συνέδριο Βικαριάτου Ορθόδοξων Παλαιστινιακών και Ιορδανικών Κοινοτήτων
Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου ε.ε. έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο San Bernardino της Καλιφόρνιας, το 1ο Συνέδριο του Βικαριάτου των Παλαιστινιακών και Ιορδανικών Ορθόδοξων Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής με τίτλο «Ἅγιοι γίνεσθε, ὅτι ἐγὼ ἅγιός εἰμι» (Λευϊτ. 20,7,26· Α΄ Πέτρ. 1,16).

Μετά τη Θεία Λειτουργία ξεκίνησαν οι εργασίες του Συνεδρίου με το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου με το οποίο ευλογεί τις εργασίες του Συνεδρίου και στέλνει τις Πατρικές του ευχές.

Η πρώτη εισήγηση, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Δαμασκηνό Αλαζράϊ είχε τίτλο «Οι πρεσβείες των αγίων και η τιμητική προσκύνηση των λειψάνων τους».

Ο εισηγητής επικέντρωσε την ομιλία του στις Γραφικές μαρτυρίες (Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) περί των πρεσβειών των αγίων και της τιμής προς τα ιερά τους λείψανά.


Η δεύτερη εισήγηση, από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Θαδδαίο Hardenbrook, Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Λαυρεντίου Felton Καλιφόρνιας, είχε θέμα «Η ζωή της Θεοτόκου από την Γέννηση εως την Κοίμησή της, σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας μας».

Η τρίτη και τελευταία εισήγηση, από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο Νεκτάριο Raie, Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Rohnert Park Καλιφόρνιας, είχε τίτλο «Οι αρετές της ταπείνωσης και της υπομονής μέσα από τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως του θαυματουργού».

Η συμμετοχή στο Συνέδριο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, σύνεδροι προσήλθαν από κάθε πόλη της Καλιφόρνιας καθώς και από τις γειτονικές πολιτείες, οι οποίοι πραγματικά ξεδίψασαν την πνευματική τους δίψα από τις εμπευσμένες εισηγήσεις των ομιλητών.

Το Συνέδριο έληξε το απόγευμα του Σαββάτου με την ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ