2012-05-17 18:16:52
Φωτογραφία για ΜΠΑΡΟΖΟ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ
«Δεν φοβούνται ελληνική έξοδο οι ιταλικές τράπεζες»  

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της προς την Ελλάδα σε μια προσπάθεια να εγγυηθεί ότι η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη αλλά και η Αθήνα με τη σειρά της θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την ΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, θα ήθελα να επαναβεβαιώσω σαφώς ότι θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει όλα όσα χρειάζονται για να το εγγυηθεί αυτό», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Μπαρόζο σε σχόλια που έκανε στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Μπαρόζο αναφέρθηκε στις επικείμενες νέες εκλογές στην Ελλάδα μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης έπειτα από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

«Θα τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς την Ελλάδα και αναμένουμε η Ελληνική κυβέρνηση -η σημερινή και η μελλοντική- να εκπληρώσει τους από κοινού συμφωνημένους όρους για την οικονομική βοήθεια», ανέφερε ο Μπαρόζο.


Ο πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε ότι αν και η ΕΕ σέβεται τη βούληση του ελληνικού λαού και την ψήφο του, αυτός θα πρέπει να λάβει υπόψη του την βούληση των άλλων 16 κρατών-μελών της ευρωζώνης, που έχουν συμφωνήσει στους όρους για τον δανεισμό της Ελλάδας.

Ο Μπαρόζο έκανε τις δηλώσεις αυτές ενώ συμμετείχε στον θεματικό διάλογο υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και του χρηματοοικονομικού τομέα του 2012.

«Δεν φοβούνται ελληνική έξοδο οι ιταλικές τράπεζες»   

 Οι ιταλικές τράπεζες δεν φοβούνται τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα επειδή είναι «πολύ λίγο εκτεθειμένες» σ' αυτήν, αλλά η Αθήνα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Τραπεζών (ABI).

«Η Ελλάδα είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, πρέπει να παραμείνει μέσα στο ευρώ και πρέπει να είμαστε όλοι σύμφωνοι σ' αυτό (...) Η έξοδος από το ευρώ πρέπει να αποφευχθεί επειδή θα έθετε υπό αμφισβήτηση την έννοια της κοινότητας, είναι ένα ζήτημα που είναι κατά κάποιον τρόπο περισσότερο πολιτικό παρά οικονομικό», υπογράμμισε ο Τζουζέπε Μουσάρι στον ραδιοσταθμό RAI Radio 1. 

«Τούτου λεχθέντος, πρέπει να υπενθυμίσουμε πως οι ιταλικές τράπεζες είναι πολύ λίγο εκτεθειμένες στην Ελλάδα και πως συνεπώς δεν φοβόμαστε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στις ιταλικές τράπεζες», επέμεινε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ