2012-05-17 18:14:50
Φωτογραφία για Εγέρθησαν όλοι οι βουλευτές για το κοράνι… Πλην των 21 της Χρυσής Αυγής
Καθιστοί παρέμειναν οι 21 βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά την ώρα της ανάγνωσης του Κορανίου και της ορκωμοσίας των τριών μουσουλμάνων ευρωβουλευτών σήμερα στην Βουλή. Παρά το γεγονός ότι ο Β. Πολύδωρας ζήτησε από τους βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι οι βουλευτές αρνήθηκαν.

Αργότερα σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους τόνιζαν ότι «Η Ελλάδα είναι μια χώρα χριστιανική και ορθόδοξη. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί έπρεπε να σηκωθούμε για κάτι που δεν πιστεύουμε.

Στις μουσουλμανικές χώρες, αν δηλώσεις χριστιανός και τους ζητήσεις να σηκωθούν όρθιοι στο Ευαγγέλιο. σε σκοτώνουν».

Κατά τα λοιπά, ορκίστηκαν οι 300 βουλευτές που θα μείνουν στο αξίωμα για δύο ημέρες αφού η Βουλή διαλύεται και θα προκηρυχθούν εκλογές στις 17 Ιουνίου. Δεν θα πάρουν αποζημίωση και όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, ο Βύρων Πολύδωρας ασκεί καθήκοντα προσωρινού Προέδρου καθώς ήταν αντιπρόεδρος στην προηγούμενη Βουλή και επανεξελέγη, σε αντίθεση με τον πρώην πρόεδρο, Φίλιππο.


Ο κ. Πολύδωρας κάλεσε τους βουλευτές να σηκώσουν τα χέρια και διάβασε τον όρκο. Μόλις τελείωσε είπε: «ΆΞΙΟΙ». Οι βουλευτές του ΚΚΕ που δηλώνουν «άθεοι» δε σήκωσαν τα χέρια τους τη στιγμή που διαβάζονταν ο όρκος.

Ο Αρχιεπίσκοπος δίνει το σταυρό να τον φιλήσουν. Πρώτος ο Βύρων Πολύδωρας και ακολούθησαν οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Καμμένος και Μιχαλολιάκος. Από μακριά ο κ. Ιερώνυμος ευλόγησε την κα Παπαρήγα. Το σταυρό φίλησε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Ευχόμαστε ότι καλύτερο και ό,τι συμφερότερο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος

Ο Βύρωνας Πολύδωρας διαβάζει προεδρικό διάταγμα και τις επιστολές των προέδρων των Κ.Ο. για το ποια από τις 2 περιφέρειες που εξελέγησαν προτιμούν να είναι βουλευτές:

Ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε τη Μεσσηνία αντί για τη Μαγνησία

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε Α΄ Αθήνας αντί για Αχαΐα

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Α’ Θεσσαλονίκης αντί για Ηράκλειο

Ο Πάνος Καμμένος τον Έβρο αντί για Β’ Αθηνών.

Η Αλέκα Παπαρήγα τη Β΄ Αθηνών αντί Α’ Θεσσαλονίκης

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος την Α’ Αθηνών αντί Β΄ Αθηνών

Ο Φώτης Κουβέλης τη Β΄ Αθηνών αντί της Αιτωλοακαρνανίας
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ