2016-10-10 09:05:54
Φωτογραφία για Editorial: Ο Πολάκης και οι άλλοι…
Δευτέρα 10 Οκτώβριος 2016

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - Health Report.gr

Λένε πως αν μια κυβέρνηση δεν έχει κάποιον στο εσωτερικό της να προκαλεί εμφανώς με τη συμπεριφορά του, τότε θα πρέπει να τον εφεύρει Διότι είναι εκείνο το πρόσωπο που θα σηκώσει το βάρος των κατηγοριών που θα εξακοντίσει η αντιπολίτευση, θα είναι εκείνο που θα στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του όταν επιδίωξη της κυβέρνησης θα είναι να καλυφθεί ένα βαρύ θέμα επικαιρότητας, είναι εκείνο το πρόσωπο που θα προκαλέσει τα πιο αντιφατικά συναισθήματα στο λαό.

Άλλωστε το πρόσωπο αυτό που επιλέγεται κάθε φορά από μία κυβέρνηση για να αποτελέσει τον πόλο κάθε είδους αναταραχής, είναι τα ίδιο που θα γίνει και το καταφύγιο των ανθρώπων που δεν μπόρεσαν να βρουν το δίκιο τους σε άλλες πολιτικές δυνάμεις ή σταθερές.

Και κάπως δημιουργούνται τα φαινόμενα Πολάκη, ή Άδωνι στο παρελθόν…


Ο Παύλος Πολάκης

Είναι τα ίδια πρόσωπα που θα τραβήξουν μπροστά το … «λάβαρο» του πολέμου κατά της διαπλοκής ή της «κοινωνικής αδικίας» ή της μάχης που δίνει η κυβέρνησή τους εναντίον του ενός ή του άλλου.

Είναι εκείνοι που θα βγουν στα φώτα της δημοσιότητας με το δικό τους στυλ και τη δική τους προκλητική ταυτότητα, για να εδραιώσουν τις απόψεις της κυβέρνησης τους, πάνω σε ένα άλλο μοτίβο συμπεριφοράς, μη ορθό πολιτικά.

Στο παρελθόν το αντίστοιχο πρόσωπο της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Με φανατικούς εχθρούς και φανατικούς θαυμαστές, έβγαινε στα τηλεπαράθυρα και καταφερόταν εναντίον όλων, προκαλώντας αισθήματα ευφορίας στους φανατικούς οπαδούς του και αισθήματα μίσους στους πολιτικούς εχθρούς του.

Το αντίστοιχο φαινόμενο της κυβέρνησης Τσίπρα αποτελεί ο Παύλος Πολάκης.

Προκαλεί ρίγη θαυμασμού και θετικά σχόλια στους απανταχού λάτρεις του αλλά και στην κομματική εμπροσθοφυλακή, ενώ από την άλλη αποτελεί κόκκινο πανί για όσους είναι από την άλλη πλευρά.

Τα πολιτικά αυτά φαινόμενα δεν είναι άγνωστα…

Θα μπορούσε κανείς να θυμηθεί στο παρελθόν τον Θεόδωρο Πάγκαλο που έμπαινε μπροστά σαν ταύρος εν υαλοπωλείο ή τον αείμνηστο Ευάγγελο Γιαννόπουλο που σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά του.

Βέβαια η ιστορία έχει δείξει ότι τα πρόσωπα που σηκώνουν το βάρος μιας κυβέρνησης, γρήγορα αποχωρούν από αυτήν όταν εκτιμηθεί ότι έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Χαρακτηριστική η περίπτωση Άδωνι Γεωργιάδη που απομακρύνθηκε από τη θέση του υπουργού Υγείας επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Ανεξάρτητα βέβαια εάν στη συνέχεια με αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα του, πήρε τη θέση του αντιπροέδρου.

Η περίπτωση Πολάκη είναι άγνωστο εάν θα ακολουθήσει τις υπόλοιπες περιπτώσειςπου έχει να επιδείξει η πολιτική ιστορία του τόπου…

Το μέλλον θα δείξει…
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ