2016-10-10 16:31:12
Φωτογραφία για ΣΑΠΕΝ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Nτάισελμπλουμ: Ακούω θετικές ειδήσεις για την Ελλάδα

Μήνυμα ότι η Ευρώπη πρέπει να κρατήσει τις υποσχέσεις της προς την Ελλάδα έστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Η Ελλάδα συνεχίζει τις προσπάθειές της και εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, πολύ περισσότερες από αυτές που είχε κάνει τα τελευταία χρόνια», ανέφερε ο κ. Σαπέν και πρόσθεσε ότι: «Η Ελλάδα υλοποιεί το δικό της κομμάτι του συμβολαίου. Και όταν υλοποιείται αυτό έρχεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τόνισε πως σήμερα θα πρέπει να αναγνωριστούν αυτές οι προσπάθειες, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να κρατήσει τις υποσχέσεις της προς την Ελλάδα. Από την πλευρά του, ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Πέτερι Όρπο, υποστήριξε πως γίνονται καλές κινήσεις στην Ελλάδα και η οικονομία βελτιώνεται. Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή όλων των προαπαιτούμενων, όπως είχε συμφωνηθεί.


Η εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ θα εξαρτηθεί από τον βαθμό υλοποίησης των 15 προαπαιτούμενων, υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Ακούω θετικές ειδήσεις για την Ελλάδα, αλλά πρέπει να περιμένουμε την εισήγηση των θεσμών» εξήγησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του.

Σχετικά με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επανέλαβε ότι πρόθεση του Ταμείου είναι να συμμετάσχει και στο χρηματοδοτικό σκέλος. «Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια οριστική συμφωνία» έσπευσε να προσθέσει, σημειώνοντας ότι «εντός του ΔΝΤ βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική συζήτηση». «Από την πλευρά μας, μείνουμε προσηλωμένοι στη συμφωνία του Μαΐου, η οποία προβλέπει επιπρόσθετα μέτρα για το χρέος, εφόσον καταστεί αναγκαίο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Eurogroup. Ερωτηθείς τέλος, για την πορεία της οικονομίας, εξήρε το γεγονός ότι σταδιακά η χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη και ότι αποκαθίσταται το κλίμα εμπιστοσύνης.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ