2016-10-11 20:19:11
Φωτογραφία για Πατρινός έκανε κράτηση με αεροπορική εταιρία και έλαβε… προειδοποίηση για το κινητό του Samsung Galaxy Note 7 – Ποιες οι νέες οδηγίες για τις πτήσεις
Τα προβλήματα της εταιρίας Samsung Electronics Co Ltd, η οποία ανακάλεσε τις... πωλήσεις της συσκευής κινητού Galaxy Note 7, είναι γνωστά εδώ και αρκετές ημέρες, ενώ έχει ήδη ζητήσει από όσους το έχουν αγοράσει να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν, καθώς διερευνά τις αναφορές για την ανάφλεξη των κινητών της αναφερόμενης συσκευής.

Το θέμα όμως, είναι πως πλέον υπάρχει κίνδυνος και για τις πτήσεις, λόγω της κανόνων ασφαλείας που ακολουθούνται.

Πατρινός, μιλώντας στο tempo24.gr, ανέφερε πως έκανε κράτηση για ταξίδι που έχει στα τέλη Οκτωβρίου σε πόλη της Ευρώπης και με το που ολοκλήρωσε τη διαδικασία του βγήκε στην οθόνη του υπολογιστή του το ακόλουθο μήνυμα:

«Συστάσεις για τη μεταφορά των κινητών Samsung Galaxy Note 7

Ως αποτέλεσμα των πρόσφατων περιστατικών που επαληθεύονται για τα κινητά τηλέφωνα Samsung Galaxy Note 7 και όπως συνιστάται από την FAA (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και τον EASA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας), αν έχετε αυτό το είδος του κινητού τηλεφώνου και το αγοράσατε πριν τις 15 Σεπτεμβρίου, ή αν έχετε τις προηγούμενες εκδόσεις των Note 7, σας ζητάμε να:


Μην χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο, ενώ βρίσκεστε στο αεροσκάφος και θα πρέπει να το έχετε απενεργοποιημένο.

Μην φορτίζετε το κινητό σας τηλέφωνο, ενώ βρίσκεστε στο αεροσκάφος (είτε αυτό γίνεται μέσω power band είτε σε πρίζες εντός του σκάφους).

Μην μεταφέρετε αυτό το κινητό τηλέφωνο στις χειραποσκευές σας.

Ενώ βρίσκεστε στο αεροσκάφος, παρακαλούμε να ενημερώσετε κάποιο από τα μέλη του πληρώματος αμέσως, εάν εντοπίσετε οποιαδήποτε ανωμαλία με τη συσκευή σας, για παράδειγμα, ότι είναι κατεστραμμένο, ζεστό, βγάζει καπνό, ή το χάσατε κ.λπ.

Εάν έχετε ένα Samsung Note 7 και το αγοράσατε από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά, μπορείτε να το ελέγξετε ή να το χρησιμοποιήσετε όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο κινητό τηλέφωνο.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας».

Μιλώντας μάλιστα, όπως είπε στο tempo24.gr με την εταιρία, διευκρινιστικά τον ενημέρωσαν πως αν διαθέτει το συγκεκριμένο κινητό, καλύτερα να μην το πάρει καθόλου μαζί του, γιατί είναι πολύ πιθανόν να κατασχεθεί και στον έλεγχο στο αεροδρόμιο.

Ανακοίνωση της εταιρίας

Ήδη η εταιρία σε ανακοίνωσή της, κάλεσε όσους έχουν Galaxy Note 7 είτε την αρχική συσκευή είτε συσκευή-«αντικαταστάτη», την οποία πήραν έπειτα από τον πρώτο κύκλο ανάκλησης smartphones, να την απενεργοποιήσουν άμεσα και να αναζητήσουν επιστροφή χρημάτων ή ανταλλαγή για άλλα κινητά τηλέφωνα.

Όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας εντοπίστηκε μια νέα βλάβη στο Galaxy Note 7 χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το τι αφορά αυτή τη βλάβη.

Η Samsung ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει να σταματήσουν οι πωλήσεις της συσκευής, αλλά και οι ανταλλαγές προβληματικών συσκευών του ίδιου τύπου, ενώ γίνεται διερεύνηση προκειμένου να εντοπιστεί το πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο η νοτιοκορεάτικη εταιρεία ανακάλεσε 2,5 εκατομμύρια συσκευές.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ