2016-10-12 16:49:35
Φωτογραφία για ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΟΥΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΟΥΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
«Τα δάνεια Α' κατοικίας δεν πωλούνται σε funds»

Επιχείρηση λάσπης και τρομολαγνείας γύρω από το θέμα των πλειστηριασμών διαπιστώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία, μιλώντας στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» υπογράμμισε πως πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ούτε έγιναν ούτε γίνονται και διαβεβαίωσε πως τα δάνεια πρώτης κατοικίας δεν πωλούνται σε funds. Γενικότερα, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε πως πλειστηριασμοί γίνονταν πάντα και ανέφερε ενδεικτικά πως το 2008 έγιναν 43.000 και το 2009 52.000.

Τόνισε όμως ότι η κυβέρνηση έχει προστατεύσει την πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με το νόμο Κατσέλη και διεύρυνε τον μηχανισμό για αντίστοιχη ρύθμιση σε επιχειρηματίες και εμπόρους. Η προστασία για τα 2/3 των νοικοκυριών είναι πλήρης, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι γίνονται περαιτέρω κινήσεις για την αναδιάρθρωση των δανείων. Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι ένα από τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη αφορούσε τον πλειστηριασμό «εργατικών» κατοικιών στον Εύοσμο. Όπως είπε, όλες ανήκουν σε μεγαλοκατασκευαστή, ο οποίος έχει χρέος 12,5 εκατ ευρώ.


Αλ. Τριανταφυλλίδης: Ούτε εργατικές ούτε πρώτες κατοικίες τα ακίνητα που θα εκπλειστηριαστούν 

Και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, αναφερόμενος στον επίμαχο πλειστηριασμό ακινήτων της 19ης Οκτωβρίου, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm»: «Οι οκτώ δεν ήταν οκτώ, οι εργατικές δεν ήταν εργατικές και οι κατοικίες δεν ήταν πρώτη κατοικία, και οι οκτώ δεν ήταν στον Εύοσμο, ήταν οι τέσσερις». Παράλληλα, χαρακτήρισε «γκάφα ολκής του κ. Μητσοτάκη» την τοποθέτησή του στη Βουλή για επικείμενο πλειστηριασμό «εργατικών κατοικιών», λέγοντας ότι «επικαλέστηκε με περισσή ελαφρότητα ένα δημοσίευμα, που τελικά τού έχει γυρίσει μπούμερανγκ».

«Από τα οκτώ που θα βγουν στις 19/10, ήδη έχει δημοσιευτεί, μόνο τέσσερα είναι στον Εύοσμο, από αυτά τα τέσσερα, τα δύο είναι, το ένα υπόγειο και το άλλο οικόπεδο. Άρα το οικόπεδο και το υπόγειο δεν είναι πρώτη κατοικία και τα άλλα δύο που είναι διαμερίσματα 157 τ μ. στην οδό Ολυμπιάδος και το άλλο 43 τ.μ. στην οδό Πανδώρας 1, δεν είναι πρώτη κατοικία» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ελάτε, λοιπόν, να δούμε ποιοι και γιατί θέλουν να προκαλέσουν, μέσα στο πολιτικό τους αδιέξοδο, γιατί πιάνονται από σημαίες ευκαιρίες και εν προκειμένω από την πολύ δικαιολογημένη αγωνία και ανησυχία του κόσμου για το τι θα γίνει ακριβώς».

Ο κ. Τριανταφυλλίδη επικαλέστηκε και δήλωση, όπως είπε, της προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ιωάννας Χρουσαλά-Μπιλίση, ότι «από 1.1.2016 στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης δεν έχει πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εξηγήσεις και για το ποιος επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ευόσμου-Κορδελιού Πέτρο Σούλα, για να ενημερωθεί για το θέμα. «Εγώ τον πήρα τηλέφωνο τον δήμαρχο του Εύοσμου» ανέφερε, σημειώνοντας ότι το έπραξε μόλις άκουσε τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για τον Εύοσμο και μόλις συνομίλησε μαζί του ενημέρωσε «άμεσα» την κυβέρνηση. «Λαϊκές κατοικίες υπάρχουν και αυτές θέλουμε να προστατεύσουμε» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Η λαϊκή κατοικία, με αντικειμενική αξία 140.000 ευρώ, είναι απολύτως καλυμμένη απέναντι σε τράπεζες και funds».

Κων. Κόλλιας: Τουλάχιστον κυνικό το να συζητάμε για πλειστηριασμούς ακινήτων

Να κατατεθεί άμεσα νομοθετική παρέμβαση για την προστασία της πρώτης κατοικίας όσων έχουν πραγματικά χαμηλά εισοδήματα και να μην αποτελέσει δίχτυ προστασίας για τους έχοντες, αλλά κατ΄ επάγγελμα κακοπληρωτές, ζητεί το Οικονομικό Επιμελητήριο. O πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο και τουλάχιστον κυνικό το να συζητάμε για πλειστηριασμούς ακινήτων, ακόμα και πρώτης κατοικίας, για οφειλές σε τράπεζες ή και στο Δημόσιο.

«Απαιτείται άμεσα νομοθετική παρέμβαση που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, όσων έχουν πραγματικά χαμηλά εισοδήματα και, ταυτόχρονα, δεν θα αποτελέσει δίχτυ προστασίας για τους έχοντες, αλλά κατ΄ επάγγελμα κακοπληρωτές. Οι δανειστές, που σιωπούν εκκωφαντικά για το συγκεκριμένο θέμα, οφείλουν να συναινέσουν» σημειώνει.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ