2016-10-13 18:06:22
Φωτογραφία για Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΣΙΡΙΑΛ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ
Απέρριψε τα σενάρια συμμετοχής του στην επιτροπή για το χρέος ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ένα σίριαλ το οποίο παίζεται, για πάρα πολλά πρόσωπα. Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται». Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ''Βήμα FM'' αναφορικά με τη διαγραφή χρέους από το ΔΝΤ, έστειλε σαφές μήνυμα: «Δωρεάν διαγραφή χρέους δεν υπάρχει. Εγώ δεν γνωρίζω διαγραφή χρέους, η οποία έγινε χωρίς να υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις μελλοντικές».

Διατύπωσε αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να πετύχει βελούδινα μια διαγραφή, «δηλαδή χωρίς νέες δεσμεύσεις, νέες συμφωνίες και νέους όρους».

Ζήτησε να τεθεί ως προτεραιότητα η ανάπτυξη προειδοποιώντας ότι εάν έχουμε μείνει σε μία στασιμότητα. «Εάν συνεχώς φωνάζουμε ότι δεν βγαίνει το ένα, δεν βγαίνει το άλλο, βυθιζόμαστε σε ύφεση, τότε και πάλι μπορεί να γίνει απομείωση χρέους, αλλά τότε θα γίνει με βαρείς όρους».


Χαρακτήρισε το ΔΝΤ σπουδαίο οργανισμό και πολύτιμη τη συμμετοχή του. «Όταν όμως εφαρμόζει πολιτικές το ΔΝΤ, επιτρέψτε μου να πω, ότι τις περισσότερες φορές είναι δυσβάσταχτες πολιτικές αυτές και αρκετά συχνά είναι και αποτυχημένες».

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είχε αναφέρει ότι ο κ. Χριστοδουλάκης αναλαμβάνει πιθανότατα επικεφαλής της ομάδας για το χρέος. «Έχω και εγώ και την πληροφορία ότι μάλλον θα είναι έτσι, αλλά δεν είμαι πολύ βέβαιη, πιθανότατα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ